hvordan bli en influencer på instagram, snapchat, youtube, tiktok

Kaip tapti influenceriu

Kaip tapti (ir išlikti) geru influenceriu?

Galbūt skaitėte mūsų straipsnį apie tai, kas yra influenceris ir pagalvojote, kad „hei, aš noriu tapti influenceriu!” arba galbūt jau pradėjote, bet jaučiatės, kad jums reikia šiek tiek daugiau informacijos apie tai, kaip viskas veikia? Tuomet ši gidė yra skirta jums. Nesvarbu, ar ketinate tapti drabužių, batų ar kitų prekių ambasadoriumi, šie žingsniai jums padės!


1 žingsnis: Raskite savo platformą

Pirmas dalykas, kurį turite padaryti, tai nuspręsti, kuria platforma norite fokusuotis. Daugelis didžiųjų influencerių šiandien turi ir Tik Tok, ir Instagram, ir Youtube paskyras, tačiau pradžioje geriausia turėti pagrindinį fokusą į vieną ar dvi platformas, o ne bandyti viską daryti iš karto. Atminkite, geriau daryti vieną dalyką gerai, nei daugelį dalykų pusiau!
Štai gidė keletui populiariausių platformų influenceriams šiandien ir kam jos gali tikti:



Tik Tok: Trumpi vaizdo įrašai su integruotu redagavimo įrankiu. Jei jums patinka daryti viską telefonu, tai yra jums tinkama platforma. Tinka tiems, kurie nori kurti šokių vaizdo įrašus, juokingas sketšas, dalintis nuomone, patarimais ir žiniomis, kurias galima greitai ir lengvai perduoti. 

 

Instagram: Nuotraukų turinys. Jei jums patinka fotografija, tai yra jums tinkama platforma. Instagram leidžia sukurti tiek nuotraukų, tiek vaizdo turinio derinį, taip pat rašyti trumpus tekstus. 


Youtube: Ilgesni vaizdo įrašai. Jei jums patinka vaizdo filmavimas ir turite laiko kurti ilgesnius įrašus, kuriems reikia daugiau redagavimo, tai yra jums tinkama platforma. Tinka tokiam turiniui kaip vlogai, ilgesni įrašai, kur kalbate įvairiomis temomis, kaip daryti ir t.t. 


Blogas/sava svetainė: Ilgesnis tekstinis turinys ir medijų derinys. Jei norite rašyti straipsnius, apžvalgas ir panašiai, tai yra puiki platforma. Tai taip pat leidžia jums sujungti nuotraukas, vaizdo įrašus ir tekstą vienoje svetainėje, kurioje turite visišką kontrolę. 

Kurią platformą pasirenkate taip pat gali priklausyti nuo to, kokią prekių rūšį norite reklamuoti. Drabužiai, pavyzdžiui, yra labai populiarus ambasadorių pasirinkimas per Instagram, kur net „maži” profiliai dažnai gali gauti remiamų produktų.


2 žingsnis: Raskite nišą

Sužinokite, kokį turinį jums patinka kurti, ir stenkitės laikytis tos temos. Lengviau kurti įsitraukusių sekėjų bazę, jei jūsų sekėjai žino, ko gali tikėtis, jei stebės jus. Tai mados tema? treniruotės? maistas? politika? meno istorija? šunų nuotraukos? Lengviau tapti geru aukštos kokybės turinio kūrėju ir pritraukti naujų sekėjų su panašiais interesais, jei laikotės ribotos nišos.

Influencerės Mette Jakobsen nuotrauka
@_mettejakobsen_ rado savo nišą gamtoje su savo šunimis!

3 žingsnis: investuokite į įrangą, kuria naudosite

Visai nebūtina eiti ir pirkti viso pasaulio kamerų įrangos ir redagavimo programų, kai tik pradėsite būti influenceriu. Geriausia pradėti nuo mažų dalykų, o kai pamatysite poreikį atnaujinti savo įrangą, investuokite į aukštos kokybės įrangą, kurią žinote, kad naudosite. Tai gali padėti pagerinti jūsų turinį, supaprastinti turinio kūrimą arba padaryti procesą smagesnį! Esmė yra ta: protingai investuokite ir mąstykite prieš pirkdami.


4 žingsnis: Nepasiduokite!

Nepasiduokite! Kai pirmą kartą pradėsite, gali būti demotyvuojančia, jei neturite šimtų sekėjų iš karto, bet atminkite, kad dauguma influencerių skyrė daug laiko, kad pagerintų savo turinį ir sukurtų savo sekėjų bazę. Štai keletas patarimų, kaip išlikti motyvuotam ir plėsti savo platformą. 


Pradėkite mokytis naujų įgūdžių

Internete yra daugybė išteklių, kurie gali išmokyti, kaip redaguoti nuotraukas ir vaizdo įrašus, daryti geresnes nuotraukas ir rašyti geresnius straipsnius. Pažvelkite į mūsų gidą apie reels ir fotografiją jei dar to nepadarėte! Skirkite laiko mokytis iš kitų ir praktikuoti, kad pagerintumėte savo turinio kokybę. Geresnis turinys didina tikimybę gauti bendradarbiavimą su įmonėmis ir paprastai pritraukia daugiau sekėjų. 


Bendraukite su savo sekėjais

Didelė dalis iššūkio būti influenceriu yra sukurti ryšį su savo sekėjais ir jį išlaikyti. Kalbėti su savo sekėjais „stories”, užduoti jiems klausimus, atsakyti į komentarus ir pranešimus yra puikūs būdai susipažinti su savo sekėjais ir galbūt net susirasti naujų draugų.

Susipažinkite su kitais influencerių

Nebijokite susisiekti su kitais influencerių jūsų srityje. Gali būti labai naudinga turėti kitų influencerių, kuriems galite užduoti klausimų, kai tik ketinate pradėti, ir tai padaro ilgalaikį darbą daug smagesnį! 


Dažnai (pakankamai) skelbkite

Vienas iš svarbiausių dalykų, jei norite pritraukti daugiau sekėjų internete, yra reguliariai skelbti turinį. Kiek dažnai turėtumėte skelbti, priklauso nuo platformos, kuria naudojatės. Pavyzdžiui, Youtube vaizdo įrašas reikalauja daugiau darbo nei Instagram įrašas, todėl galbūt turėtumėte skelbti dažniau Instagram nei Youtube. Vis dėlto įsitikinkite, kad visas jūsų skelbiamas turinys yra aukštos kokybės ir suteikia vertę (arba pramogų, informacijos ar panašiai) savo sekėjams. Nėra prasmės skelbti kiekvieną dieną, jei galiausiai skelbiate turinį, kurio nesate patenkinti ir kuris jūsų sekėjams nepatinka.


Autentiškumas ir atsakomybė

Nėra paslaptis, kad influenceriai turi atsakomybę būti patikimi, atviri ir sąžiningi. Lengva sugadinti pasitikėjimą savo sekėjais, jei rekomenduojate produktą, kurio iš tikrųjų nemėgstate ir kurio patys nenaudotumėte. Jei būtumėte nusipirkę kamerą, kurią rekomendavo jūsų mėgstamas fotografas, ir ji pasirodytų esanti prasta, greitai sulaužoma, būtų sunku pasitikėti influenceriu kitą kartą, kai jie kalbėtų apie produktą. Tuo pačiu svarbu įsitikinti, kad neplatinate žinučių, kurios gali neigiamai paveikti jūsų sekėjus, nesvarbu, ar tai yra susiję su požiūriais, kurie gali neigiamai paveikti lengvai paveikiamus sekėjus, ar rekomenduojant produktus, kurie gali juos paveikti neigiamai arba net būti žalingi. Atminkite, kad turite teisę sakyti „ne”, jei kas nors prašo jūsų reklamuoti ką nors, ir niekada nevėlu atsisakyti!

Tilbake til bloggen