Atvirkštinis išvedimas su priekiniu spardymu

Šiandien atliksime Atvirkštiniai žingsniai su priekiniais smugiais, dinamišką pratimą, kuris treniruoja kelias raumenų grupes, įskaitant šlaunies raumenis, femurinį raumenį, kvadricepsus ir jųterinės raumenis. Šis judesys ne tik stiprina apatinę kūno dalį, bet ir gerina pusiausvyrą, koordinaciją bei branduolio stabilumą, todėl tai puikus papildymas bet kuriai treniruočių rutinai.

Teisinga technika ir atlikimas

Štai kaip teisingai atlikti Atvirkštinius žingsnius su priekiniais smugiais:

  1. Stovėkite tiesiai, kojų atstumas pečių pločio. Laikykite branduolį tvirtą ir pečius atgal.
  2. Ženkite atgal dešine koja ir nusileiskite į atvirkštinį žingsnį, kol kairysis kelias bus 90 laipsnių kampu, o dešiniojo kelio beveik liesis prie žemės.
  3. Stumkite iš kairiojo kojos, o vienu sklandžiu judesiu, spardykite dešiniąją koją į priekį tiesiai priešais save. Laikykite nugarą tiesią ir pilvą tvirtą viso judesio metu.
  4. Grįžkite į pradinę padėtį ir kartokite su priešinga koja. Keičiant dešinę ir kairę kojas kiekvieną kartą.

Dažnos klaidos

Štai keletas dažnų klaidų, kurių turėtumėte vengti atliekant šį pratimą:

  • Kritę keliai: Venkite, kad jūsų kelias kristų į vidų, kai nusileidžiate į žingsnio poziciją. Laikykite kelius stabiliai ir tiesiai virš pirštų.
  • Pasilenkusi viršutinė kūno dalis: Laikykite viršutinę kūno dalį tiesiai ir venkite pernelyg liesti į priekį. Tai padės jums efektyviau naudoti branduolio raumenis.
  • Neužtektina pusiausvyra: Jei prarandate pusiausvyrą priekinio smugio metu, galite išbandyti atlikti pratimą lėčiau arba laikytis stabilioje padėtyje prieš spardymą.

Modifikacijos ir variantai

Pradedantiesiems arba tiems, kurie nori lengvesnės pratimo versijos, galite atlikti atvirkštinius žingsnius be priekinio smugio. Kai jausitės drąsiau, palaipsniui pridėkite smugį, kad padidintumėte iššūkį.

Keletas variantų apima:

  • Sveriami žingsniai su smugiu: Laikykite rankinį svorį kiekvienoje rankoje kaip papildomą pasipriešinimą.
  • Žingsniai su aukštu keliu: Vietoj smugio, pakelkite kelį aukštai į krūtinę po žingsnio.

Svarai ir pakartojimai

Stenkitės atlikti 3 svertus po 10-12 pakartojimų kiekvienai kojai. Priklausomai nuo savo treniruočių lygio, galite reguliuoti skaičių.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai nusileidžiate į žingsnį, ir iškvėpkite, kai spardote koją į priekį. Tai padeda išlaikyti branduolio stabilumą ir kontrolę per visą judesį.

Vaizdo instrukcijos

Grįžti į tinklaraštį