Lokys pritūpimai

Meškos pritūpimai yra dinaminių kūno svorio pratimų, kurie stiprina visą kūną, ypač keturgalvius, sėdmenis, pilvo raumenis ir klubus. Šis pratimas suteikia gerą jėgos ir judrumo mišinį ir yra idealus klubų judrumui ir lankstumui gerinti, tuo pačiu aktyvuojant viršutinę kūno dalį įtraukiant pečius ir rankas. Meškos pritūpimai gali būti įtraukti į viso kūno treniruotę arba kaip apšilimo pratimai.

Teisinga forma ir technika

Štai kaip atlikti meškos pritūpimus teisinga technika:

  1. Pradėkite meškos ropojimo pozicijoje, su rankomis ir kojomis ant grindų, keliai šiek tiek pakelti nuo grindų ir klubai pakelti.
  2. Žeminkite klubus link kulnų, tuo pačiu laikydami rankas ant grindų ir kelius šiek tiek virš grindų.
  3. Stumkite save atgal į pradžios poziciją, pakeldami klubus į viršų.
  4. Pakartokite judesį kontroliuojamu tempu, įsitikindami, kad keliai išlieka pakelti nuo grindų viso pratybų metu.

Koncentruokitės į tiesią nugarą ir įtrauktą pilvą, kad maksimizuotumėte pratybų efektyvumą.

Dažnos klaidos

Štai keletas dažnų klaidų, kurių reikia vengti:

  • Žeminti klubus: Įsitikinkite, kad klubai išlieka pakelti pradžios pozicijoje, kad aktyvuotumėte pilvą ir laikytumėte nugarą tiesiai.
  • Neteisinga kelių padėtis: Venkite leisti keliams liestis su grindimis. Laikykite juos pakeltus, kad išlaikytumėte raumenų tonusą.
  • Per greitas atlikimas: Atlikite pratimą lėtai ir kontroliuojamai, kad gautumėte maksimalią naudą iš raumenų aktyvacijos.

Modifikacijos ir variacijos

Priderinkite pratimą pagal savo lygį:

  • Pradedantiesiems: Pradėkite, sumažindami klubų nusileidimą, kad sumažintumėte apkrovą klubams ir keliams, kol sustiprėsite.
  • Pokyčiai: Atlikite pratimą ratų treniruotėje su kitais dinamiškais pratimais arba pridėkite svorio papildomam pasipriešinimui.

Pakartojimų ir rinkinių skaičius

Atlikite 10-12 pakartojimų 2-3 rinkiniuose, priklausomai nuo jūsų treniruočių lygio. Didinkite pakartojimų skaičių, kai tapsite labiau patogūs atlikti pratimą.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite kai nusileidžiate klubais link kulnų, ir iškvepkite kai stumiate save atgal į pradžios poziciją. Kontroliuojami kvėpavimo judesiai padės stabilizuoti kūną ir išlaikyti pusiausvyrą.

Grįžti į tinklaraštį