Platus šuoliai

Broad Jumps yra sprogstamasis pliometrinis pratimas, kuris pagerina apatinės kūno dalies stiprumą, galią ir koordinaciją. Šis pratimas yra efektyvus stiprinant keturgalvius, hamstringus ir sėdmenų raumenis, taip pat gerinant kūno gebėjimą generuoti galią per trumpus atstumus, kas yra svarbu sporto šakose, kuriose reikia greito akceleravimo.

Tinkama Forma ir Technika

Kaip tinkamai atlikti Broad Jumps:

  1. Pradinė pozicija: Atsistokite su pėdomis pečių pločiu ir lengvai sulenktomis keliomis. Laikykite rankas atsiliepus už nugaros, kad pasiruoštumėte jas siūbuoti į priekį, kai šoksite.
  2. Šuolis: Stumikitės stipriai per kulnus, stumkite klubus į priekį ir atlikite sprogstantį šuolį į priekį. Siūbuokite rankas į priekį, kad gautumėte papildomą galią ir pusiausvyrą.
  3. Nusileidimas: Nusileiskite minkštai sulenktais keliais ir laikykite pusiausvyrą, nusileisdami su pėdomis pečių pločiu. Venkite kristi į priekį ar atgal.
  4. Kvėpavimas: Įkvėpkite prieš šuolį ir iškvėpkite nusileidus.

Dažnos Klaidos

Venkite šių dažnų klaidų atliekant Broad Jumps:

  • Prasta pusiausvyra: Nusileiskite minkštai ir kontroliuokite judesį vengiant kietų nusileidimų. Susitelkite į kelių ir klubų stabilumą.
  • Mažas rankų naudojimas: Aktyviai naudokite rankas, kad padėtumėte generuoti galią šuolyje ir išlaikyti pusiausvyrą.
  • Trumpas diapazonas: Atlikite šuolį su sprogstamąja jėga norėdami padidinti diapazoną, bet nepameskite technikos ir kontrolės.

Modifikacijos ir Variacijos

Priderinkite Broad Jumps su šiomis variacijomis:

  • Pradedančiojo lygis: Pradėkite nuo mažų šuolių ir susitelkite į techniką prieš didinant šuolių jėgą ir ilgį.
  • Pažengusiojo lygis: Atlikite kelis šuolius iš eilės be pertraukos, kad padidintumėte intensyvumą ir pagerintumėte sprogstamąją jėgą.

Kartojimai ir Rinkiniai

Taikykite 3 rinkiniai po 8-10 šuolių siekiant ugdyti galią ir pagerinti elastingumą. Pratimą galima integruoti į pliometrinės treniruotės rutiną arba kaip šildymosi dalį, skirtą sportui, kuriam reikia sprogstančios akceleracijos.

Grįžti į tinklaraštį