Bulgarų padalintas pritūpimų šuoliai

Bulgariški skirstyti pritūpimai su šuoliais yra pažangus pliometrinis pratimas, kuris sujungia klasikinius bulgariškus skirstytus pritūpimus su sprogimo jėga iš šuolio. Šis pratimas sutelktas į jėgos ir stiprumo ugdymą keturgalviuose, hamstringuose, sėdmenyse ir blauzdose, tuo pačiu gerinant balansą ir stabilumą. Šis pratimas ypač naudingas sportininkams, norintiems padidinti vertikalų šuolį ir sprogimo jėgą.

Teisinga forma ir technika

Taip atlikite Bulgariškus skirstytus pritūpimus su šuoliais teisingai:

  1. Stovėkite keletą žingsnių prieš suolelį arba pakylą ir vieną koją padėkite ant suolelio už savęs, prispaudę pėdą ant paviršiaus.
  2. Lenkite priekinius kelius ir nusileiskite kūnu į skirstytą pritūpimą, užtikrindami, kad priekinio kojos kelias nepasiektų pirštų.
  3. Eksplozyviai stumkite per priekines pėdas ir šokite nuo žemės, tuo pačiu išlaikydami kūną tiesiai ir stabiliai.
  4. Minkštai nusileiskite ant tos pačios kojos ir kontroliuojamai grįžkite į pradžios poziciją prieš pakartosite judesį.

Užtikrinkite, kad išlaikytumėte gerą techniką per visą judesį, sutelkdami dėmesį į kontrolę ir stabilumą, kad išvengtumėte sužeidimų.

Dažnos klaidos

Štai kelios dažnos klaidos, kurių būtina vengti atliekant Bulgariškus skirstytus pritūpimus su šuoliais:

  • Nestabilūs klubai: Išlaikykite aktyvią liemens dalį, kad išvengtumėte sukimų ar klubų nusileidimo atliekant šuolį.
  • Pernelyg lėtas tempas: Pratimas reikalauja sprogimo jėgos, todėl sutelkite dėmesį į greitus ir galingus šuolius, o ne lėtus judesius.
  • Neišbalansuotas nusileidimas: Užtikrinkite, kad nusileistumėte minkštai ir kontroliuojamai, kad apsaugotumėte kelius ir sąnarius.

Modifikacijos ir variacijos

Priklausomai nuo jūsų treniruočių lygio, pritaikykite pratimą:

  • Pradedantiesiems: Atlikite įprastus bulgariškus skirstytus pritūpimus be šuolių, kad išugdytumėte jėgą ir balansą.
  • Pokyčius labiau pažengusiems: Pridėkite svorio naudodami hantelius arba svorio liemenę, kad padidintumėte intensyvumą ir iššūkį.

Pakartojimų ir rinkiniai

Atlikite 3-6 sprogimus pakartojimų kiekvienoje pusėje per 3-4 rinkinius, su 60 sekundžių poilsiu tarp rinkinių. Užtikrinkite, kad kiekvienas pakartojimas būtų aukštos kokybės, nesistengdami iki visiško išsekimo, kad maksimaliai padidintumėte sprogimo jėgą.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite kai nusileidžiate į pritūpimą, ir iškvėpkite sprogimu, kai šokate į viršų. Tai padeda išlaikyti kontrolę ir stabilumą per visą judesį.

Grįžti į tinklaraštį