Drakono vėliava

Dragon Flag yra sudėtinga kūno raumenų mankšta, kuri daugiausia treniruoja pilvo raumenis, klubo lenkiklius ir juosmens raumenis. Ši mankšta yra žinoma kaip viena iš Bruce Lee mėgstamiausių pratimų, skirta stiprumui kūno centre didinti. Dragon Flag reikalauja didelės kontrolės ir jėgos visame kūne, ypač kūno centre ir klubuose, ir yra puiki tiems, kurie nori iššūkių iš pilvo pratimų.

Teisinga Forma ir Technika

Vadovaukitės šiuo žingsnis po žingsnio vadovu, kad teisingai atliktumėte Dragon Flag:

  1. Pradėkite gulėdami ant suolelio arba plokščios paviršiaus. Laikykite rankas už galvos ir tvirtai laikykite suolą arba stabilų paviršių palaikymui.
  2. Įjunkite kūno raumenis ir pakelkite kojas į viršų, išlaikydami visą kūną tiesų.
  3. Lėtai nuleiskite kūną atgal, tačiau užtikrinkite, kad nugaros nepaliečia paviršiaus. Visas kūnas turi išlikti tiesioje linijoje.
  4. Išlaikykite kontrolę viso judesio metu ir vėl pakelkite kūną į pradinę poziciją.

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą, kuriame parodoma, kaip atlikti Dragon Flag:

Dažnos Klaidos

Štai keletas dažnų klaidų, kurios dažnai daromos atliekant Dragon Flag, ir kaip jų išvengti:

  • Per greitas atlikimas: Viena iš dažniausių klaidų yra judesio atlikimas per greitai. Tai gali sukelti blogą kontrolę ir sumažinti efektyvumą. Atlikite pratimą lėtai ir su kontroliuotais judesiais, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
  • Pasvirusi nugarą: Daugelis leidžia juosmens srityje pasvyraujanti, kas gali sukelti sužalojimų. Laikykite kūną kuo tiesesnį per visą judesį, kad išvengtumėte įtampos juosmens srityje.
  • Trūksta kūno stabilumo: Jei nenaudojate kūno pilnai, prarasite kontrolę atliekant pratimą. Užtikrinkite, kad pilvas būtų įtemptas viso judesio metu.

Modifikacijos ir Variacijos

Tiems, kurie yra nauji Dragon Flag, yra paprastesnės šio pratimo versijos:

  • Modifikuotas Dragon Flag: Jei pilnas Dragon Flag yra per sudėtingas, galite pradėti tik pakeldami klubus, o ne visą kūną. Tai padės jums palaipsniui didinti jėgą.
  • Lenkti keliai: Lenkiant kelius per judesį, pratimas tampa lengvesnis, nes sumažina įtampą pilvui.

Žiūrėkite kitą vaizdo įrašą apie Dragon Flag su alternatyviu požiūriu:

Antal Reps ir Setų

Dragon Flag yra sudėtingas pratimas, todėl svarbu klausytis savo kūno. Pradedantiesiems rekomenduojama pradėti nuo 3 setų po 3-5 kartojimus. Kuo stiprėsit, galėsite padidinti iki 3 setų po 8-10 kartojimų. Nepamirškite daryti pertraukų tarp setų, kad leistumėte kūnui pailsėti.

Kvėpavimo Technika

Teisinga kvėpavimo technika yra būtina, kad išlaikytumėte kontrolę viso pratimo metu. Giliai įkvėpkite prieš pradėdami judesį ir lėtai iškvėpkite, kai nuleidžiate kūną link paviršiaus. Vėl įkvėpkite, kai pakeliate kūną atgal į pradinę poziciją.

Grįžti į tinklaraštį