Dvigubas kojų pakėlimas žemyn

Double-Leg Lower Lift yra sudėtingas Pilates pratimas, stiprinantis apatinius pilvo raumenis ir klubo lenkėjus. Pratimas taip pat padeda stabilizuoti apatinę nugaros dalį ir pagerinti kūno kontrolę. Nuleidžiant abi kojas vienu metu, iššaukia jūsų pagrindinius raumenis, todėl tai yra veiksmingas pratimas stiprinti pilvo sritį ir gerinti pusiausvyrą.

Teisingas atlikimas

Kaip teisingai atlikti Double-Leg Lower Lift:

  1. Atsisėskite ant nugaros ir pakelkite abi kojas tiesiai aukštyn link lubų.
  2. Padėkite rankas už galvos atramai arba šalia kūno balansui.
  3. Įkvėpkite, lėtai nuleisdami kojas link grindų, suaktyvinkite pagrindinius raumenis ir užtikrinkite, kad apatinė nugaros dalis liktų plokščia ant kilimėlio.
  4. Iškvėpkite, pakeldami kojas atgal į pradinę padėtį, pasitelkdami pilvo raumenis.
  5. Atlikite judesį kontroliuodami, neleisdami apatinės nugaros dalies pakilti.

Dažnos klaidos

Venkite šių dažnų klaidų, kad atliktumėte pratimą teisingai:

  • Apatinė nugaros pakėlimas: Užtikrinkite, kad apatinė nugaros dalis būtų laikoma nusileidusi prie kilimėlio, kad išvengtumėte traumų.
  • Per greitas nuleidimas: Atlikite pratimą lėtai ir kontroliuodami, kad maksimaliai suaktyvintumėte pagrindinius raumenis.
  • Įtempti pečiai: Laikykite pečius atsipalaidavusius, venkite jų traukimo į ausis.

Vaizdo demonstracijos

Peržiūrėkite šiuos vaizdo įrašus, kuriuose pademonstruojama tinkama Double-Leg Lower Lift technika:

Modifikacijos ir variantai

Pratimą pritaikykite savo lygiui:

  • Pradedantysis: Sulenkite kelius arba nuleiskite kojas tik šiek tiek, jei sunku laikyti apatinę nugaros dalį plokščią prieš grindis.
  • Pažengęs: Atlikite pratimą su tiesiomis kojomis ir nuleiskite jas visiškai iki grindų, kad sukurtumėte didesnį iššūkį, tačiau užtikrinkite, kad apatinė nugaros dalis liktų stabili.

Pakartojimų ir serijų skaičius

Atlikite Double-Leg Lower Lift 2-3 serijomis po 8-12 pakartojimų. Palaipsniui didinkite pakartojimų skaičių, kai tampate stipresni.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, nuleisdami kojas, ir iškvėpkite, keliant jas aukštyn. Ši kvėpavimo technika padės stabilizuoti pagrindinius raumenis ir atlikti pratimą kontroliuojant.

Grįžti į tinklaraštį