Atsipalaidavusi surišto kampo poza

Reclined Bound Angle Pose, arba Supta Baddha Konasana, yra atpalaiduojanti jogos pozicija, kuri skatina gilią atsipalaidavimą, atveria klubus irleidžia įtampos juosmeninėje nugaros dalyje. Ši poza taip pat padeda sumažinti stresą ir pagerinti kraujotaką, todėl ji dažnai naudojama Yin arba atpalaiduojančioje jogoje.

Tinkama technika

Kaip atlikti Supta Baddha Konasana:

  1. Pradėkite gulėdami ant nugaros, su sulenktais keliais ir kojomis, padėtomis plokščiai ant kilimėlio.
  2. Suveskite pėdas kartu ir leiskite keliams kristi į šonus, kad atsidarytų klubai.
  3. Rankas padėkite šonuose, delnus nukreipus į viršų arba po trupučių ant pilvo ir krūtinės, kad jaustumėtės ramesni.
  4. Ramiai kvėpuokite ir laikykite poziciją bent 1-5 minutes, arba ilgiau, jei tai patogu.

Dažnos klaidos

  • Įsitempę keliai arba klubai: Jei jaučiate diskomfortą keliuose arba klubuose, padėkite kilimėlius arba jogos blokus po šlaunimis, kad gautumėte papildomą paramą.
  • Apvalūs juosmens srityje: Laikykite stuburą neutraliai ir ilgam, kad nesukurtumėte nereikalingo spaudimo juosmens nugaros dalyje.
  • Per arti kūno pėdos: Jei klubai arba keliai jaučiasi įsitempę, šiek tiek toliau atstumkite kojas nuo kūno, kad sumažintumėte apkrovą.

Modifikacijos ir variacijos

Jei jums reikia papildomos paramos, išbandykite šias modifikacijas:

  • Parama po keliais: Naudokite blokus arba suvalytus kilimėlius po keliais, kad sumažintumėte apkrovą klubų sąnariui ir juosmens nugaros daliai.
  • Bolsterio naudojimas: Padėkite bolsterį išilgai stuburo, kad gautumėte papildomą paramą, ypač jei norite šią poziciją naudoti kaip Restorative Yoga dalį.

Vaizdo demonstracijos

1. Giliai atsipalaiduokite Reclined Bound Angle Pose pozicijoje

Tai išsami vaizdo medžiaga, kuri parodo, kaip naudoti Reclined Bound Angle Pose giliam atsipalaidavimui ir įtampos atlaisvinimui.

2. Supta Baddha Konasana lankstumui ir ramybei

Čia rasite instrukciją, kuri daugiausiai dėmesio skiria lankstumui ir kaip galite naudoti šią poziciją, kad atsipalaiduotumėte kūne ir mintyse.

Pakartojimų ir rinkinių skaičius

Laikykite Supta Baddha Konasana 5-10 minučių, arba ilgiau, jei norite gilesnio atsipalaidavimo. Galite atlikti šią poziciją vieną kartą sesijos pabaigoje arba kelis kartus kaip Restorative Yoga praktiką.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite giliai ir ramiai gulėdami šioje pozicijoje. Leiskite kiekvienam įkvėpimui prailginti stuburą, o kiekvienam iškvėpimui atlaisvinti įtampą klubuose ir šlaunyse. Šis kvėpavimas padės jums gilyn atsipalaiduoti.

Grįžti į tinklaraštį