Gulinys keturgalvio tempimas

Gulintis šlaunies keturgalvio raumens tempimas yra efektyvus pratimas, skirtas ištempti šlaunies keturgalvį raumenį, kitaip tariant, raumenis, esančius priekinių šlaunų pusėje. Šis tempimas ypač naudingas po tokių veiklų kaip bėgimas ar važiavimas dviračiu, ir padeda pagerinti lankstumą bei sumažinti įtampą šlaunyse ir klubuose.

Teisinga tehnika

Kaip atlikti gulintį šlaunies keturgalvio raumens tempimą:

  1. Gulkite ant šono su susluoksniuotomis kojomis.
  2. Sulenkite viršutinį kelį ir su tos pačios pusės ranka suimkite kulkšnį.
  3. Atsargiai traukite kulkšnį link sėdmenų, laikydami klubus stabilius ir kelius vienoje linijoje.
  4. Laikykite poziciją 20-30 sekundžių ir pakeiskite pusę.

Dažnos klaidos

  • Klubų pakėlimas: Venkite leisti klubams riedėti atgal, kai traukiate kulkšnį link sėdmenų. Laikykite klubus stabilius, kad tempimas būtų sutelktas į šlaunies keturgalvį raumenį.
  • Per daug traukimo į kulkšnį: Tempimas turi būti patogus. Neverskite kulkšnies per arti sėdmenų, jei jaučiate nepatogumą kelio ar klubo srityje.

Modifikacijos ir variacijos

  • Diržo naudojimas: Jei jums sunku pasiekti pėdą, galite naudoti diržą arba diržą aplink kulkšnį, kad padėtumėte atlikti tempimą.
  • Gilesnis tempimas: Kai tampate lankstesni, galite pabandyti spausti kulkšnį arčiau sėdmenų, siekdami gilesnio tempimo.

Kartojimai ir rinkiniai

Laikykite tempimą 20-30 sekundžių kiekvienoje pusėje ir pakartokite 2-3 kartus po treniruotės, kad sumažintumėte raumenų standumą.

Kvėpavimo technikos

Įkvėpkite ramiai ruošiantis tempimui ir iškvėpkite laikant poziciją. Tai padeda atsipalaiduoti raumenis ir stiprinti tempimą.

Vizualiniai patarimai ir kampai

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą, kad pamatytumėte gulintį šlaunies keturgalvio raumens tempimą:

Vaizdo įrašas suteikia detalią gido, kaip teisingai atlikti tempimą.

Grįžti į tinklaraštį