Hantelinis skrydis

Dumbbell Fly yra puiki mankšta krūtinės raumenų (pectorals) izoliavimui, kartu įtraukiant pečius. Ši mankšta suteikia gerą krūtinės tempimą ir padeda auginti raumenų masę bei apibrėžimą.

Tinkama Vykdymo Technika

Vadovaukitės šiais žingsniais, kad teisingai atliktumėte dumbbell fly:

  1. Gulėkite plokščiai ant suolo, kiekvienoje rankoje turėdami hantelį. Laikykite rankas tiesiai virš krūtinės, su silpnu lenkimu alkūnėse.
  2. Kontroliuojamai nuleiskite hantelius į šonus, spinduliu, kol rankos bus lygiagrečios su grindimis. Laikykite alkūnes lengvai lenktas visos mankštos metu.
  3. Iškvėpkite, kai pakeliate hantelius atgal į pradinę poziciją, naudodami krūtinės raumenis.

Dažniausios Klaidos

Venkite šių dažniausių klaidų, kad gautumėte maksimalią naudą iš mankštos:

  • Per sunkus svoris: Naudokite svorį, kuris leidžia kontroliuoti judesį, neapkraunant pečių.
  • Per daug lenkimo alkūnėse: Laikykite alkūnes tik lengvai lenktas, kad maksimaliai aktyvuotumėte krūtinę ir sumažintumėte rankų naudojimą.
  • Greitas atlikimas: Lėtai nuleiskite svorius, kad gautumėte gilesnį tempimą ir geresnę raumenų aktyvaciją.

Vaizdo Įrašas: Dumbbell Fly, demonstruojamas moters sportininkės

Alternatyvi Dumbbell Fly Technika

Modifikacijos ir Variacijos

Nebegantiems galima pradėti nuo lengvesnių svorių arba atlikti mankštą ant plokščio suolo. Išplėstiniams sportininkams galima išbandyti incline dumbbell fly, kad daugiau koncentruotųsi į viršutinę krūtinę, arba naudoti treniruoklių kamuolį, kad padidintų stabilumo iššūkį.

Pakartojimai ir Rinkiniai

Hipertropijai galite atlikti 3 rinkinius po 10-12 pakartojimų. Koncentruokitės į gerą techniką ir didinkite svorį, kai tapsite stipresni.

Kvėpavimo Technika

Įkvėpkite, kai nuleidžiate hantelius, ir iškvėpkite, kai juos vėl pakeliate. Tai padeda išlaikyti kontrolę ir stabilumą.

Grįžti į tinklaraštį