Apjuostas priešgaisrinis hidrantas

Šiandienos pratimas yra Banded Fire Hydrant, tikslingas judesys, stiprinantis klubus, sėdmenų raumenis ir šerdį. Naudodamiesi pasipriešinimo juosta aplink šlaunis, padidinate pasipriešinimą ir pagerinate sėdmenų raumenų aktyvaciją. Tai daro pratimą puikiai tinkantį stiprybei ir stabilumui vystyti bei klubo srities traumų prevencijai.

Tinkama Banded Fire Hydrant Technika

1. Padėkite pasipriešinimo juostą šiek tiek virš kelių ir atsiklaupkite ant visų keturių rankų, rankos po pečiais, o keliai - po klubais.
2. Laikykite šerdį įtvirtintą ir pakelkite dešinįjį kelį į šoną, tarsi imituotumėte šunį, keliantį koją. Pakelkite, kol kelis bus klubo aukštyje, nesukant klubų.
3. Nuleiskite kelį atgal į pradinę padėtį kontroliuojamais judesiais. Kartokite norimą kartų skaičių prieš perjungdami pusę.

Dažniausios Klaidos

  • Klubų sukimas: Laikykite klubus stabiliai ir lygiagrečiai grindims. Venkite kūno sukimo, kad dėmesys liktų sėdmenų raumenyse.
  • Per greitas judesys: Atlikite judesį lėtai ir kontroliuojamai, kad maksimaliai suaktyvintumėte raumenis.
  • Nepakankamas įtempimas: Jei nejaučiate pasipriešinimo, pabandykite stipresnę juostą geresnei aktyvacijai.

Modifikacijos ir Variantai

Jei esate pradedantysis, pratimą galite atlikti be juostos, kad susitelktumėte į techniką. Patyrusiems patartina naudoti stipresnę juostą arba pridėti mažus impulsus judėjimo viršuje, kad padidintumėte intensyvumą.

Kartojimai ir Rinkiniai

Atlikite 3 rinkinius po 12-15 kartojimų kiekvienoje pusėje. Koreguokite pasipriešinimą ir kartojimus pagal savo stiprybę ir ištvermę.

Kvėpavimo Technika

Įkvėpkite nuleisdami kelį atgal į grindis, o iškvėpkite keliaudami kelį į šoną. Laikykite kvėpavimą kontroliuojamą, kad būtų geriau stabilumas.

Banded Fire Hydrant Demonstracija

Štai vaizdo įrašas, demonstruojantis techniką: 

Grįžti į tinklaraštį