Juostinis pečių spaudimas

Banded Shoulder Press yra jėgos pratimas, kuris orientuojasi į pečių raumenis, ypač priekinį ir vidurinį deltos raumenį. Šis pratimas naudoja pasipriešinimo juostas, kad suteiktų tolygų ir kintantį pasipriešinimą, kuris yra idealus stiprinti pečius saugiai.

Teisinga Forma ir Technika

Štai kaip atlikti Banded Shoulder Press:

  1. Paruošimas: Stovėkite su kojomis pečių pločiu ir padėkite juostą po kojomis. Laikykite vieną juostos galą kiekvienoje rankoje, delnais į priekį.
  2. Pradinė padėtis: Rankos turėtų būti pečių aukštyje, su alkūnėmis sulenktomis 90 laipsnių kampu ir juosta lengvai įtempta.
  3. Presas: Stumkite rankas tiesiai virš galvos, bet venkite užrakinti alkūnes.
  4. Nuleidimas: Lėtai nuleiskite rankas atgal į pečių aukštį, kontroliuodami pasipriešinimą.
  5. Kvėpavimas: Iškvėpkite, kai stumiate aukštyn, ir įkvėpkite, kai nuleidžiate rankas.

Dažnos Klaidos

Keletas dažniausiai daromų klaidų atliekant Banded Shoulder Press apima:

  • Pečių kėlimas: Daugelis kelia pečius stumimo metu, kas gali sukelti įtampą kakle. Laikykite pečius nuleistus ir atsipalaidavusius.
  • Pasvirimas į priekį: Stumimo metu per didelis lankstymas atgal gali sukelti traumas. Laikykite pilvą įtemptą, kad to išvengtumėte.
  • Per greitas nuleidimas: Svarbu lėtai nuleisti rankas, kad maksimaliai išnaudotumėte pratimo efektą.

Modifikacijos ir Variantai

Pradedantiesiems gali būti naudojama plonesnė juosta su mažesniu pasipriešinimu, kad pirma įvaldytumėte techniką. Jei norite didesnio iššūkio, išbandykite naudoti storesnę juostą arba atlikti pratimą sėdint, kad sumažintumėte pilvo palaikymą ir labiau sutelktumėte dėmesį į pečius.

Kartojimai ir Rinkiniai

Siekti 3 rinkinių po 10-12 kartojimų, priklausomai nuo jėgos lygio. Nepamirškite laikytis teisingo kvėpavimo principo: iškvėpkite stumdami aukštyn ir įkvėpkite nuleisdami rankas.

Grįžti į tinklaraštį