Bandelem tiltas sėdmenims

Banded Glute Bridge yra puikus pratimas, kuris sutelktas į sėdmenų raumenis, šlaunų užpakalinius raumenis ir kūno vidurinę dalį. Naudodami pasipriešinimo juostą aplink šlaunis, galite padidinti raumenų aktyvaciją, ypač klubų ir sėdmenų srityse, taip pagerindami jėgą ir stabilumą.

Teisinga Forma ir Technika

Štai kaip teisingai atlikti Banded Glute Bridge:

  1. Paruošimas: Atsigulkite ant nugaros su kojomis, lygiai gulint ant žemės, maždaug klubų pločio atstumu, ir su sulenktais keliais. Aplink šlaunis uždėkite pasipriešinimo juostą, tiesiai virš kelių.
  2. Pradinė padėtis: Įtempkite kūno vidurinę dalį ir prispauskite apatinę nugarą prie žemės. Laikykite rankas šalia kūno, delnai nukreipti žemyn.
  3. Kėlimas: Paspauskite klubus į viršų, stumdami per kulnus. Įsitikinkite, kad kūnas sudaro tiesią liniją nuo pečių iki kelių, tuo pačiu suspausdami sėdmenų raumenis viršuje.
  4. Nuleidimas: Lėtai nuleiskite klubus atgal į žemę, neprarandant juostos įtempimo.
  5. Kvėpavimas: Iškvėpkite, kai kėlėte klubus, ir įkvėpkite, kai juos vėl nuleidžiate.

Dažnos Klaidos

Venkite šių dažnų klaidų atliekant Banded Glute Bridge:

  • Per didelis kėlimas: Venkite kelti klubus per aukštai, kas gali sukelti apkrovą apatine nugaros dalimi. Įsitikinkite, kad klubai sustoja, kai kūnas sudaro tiesią liniją nuo pečių iki kelių.
  • Kelių laisvumas: Užtikrinkite, kad keliai nesusitrauktų vidun kėlimo metu. Spaudžkite kelius šiek tiek į išorę, kad išlaikytumėte teisingą formą.
  • Per greitas atlikimas: Atlikite judesį lėtai ir kontroliuojamai, kad maksimaliai aktyvuotumėte sėdmenų raumenis.

Modifikacijos ir Variacijos

Nebegaliniajam gali būti gera pradėti be pasipriešinimo juostos, kad išmoktumėte teisingą techniką. Kai jausitės patogiai, galite pridėti juostą, kad padidintumėte pasipriešinimą.

Sudėtingesnė variacija yra vieno kojos glute bridge, kur kėlimo metu naudojama viena koja, o kita koja lieka ant žemės, kad padidintų intensyvumą.

Pakartojimai ir Serijos

Siekiant 3 serijų po 12-15 pakartojimų. Sutelkite dėmesį į judesio kontrolę ir tikrą sėdmenų raumenų aktivaciją, kad gautumėte daugiausiai naudos iš kiekvieno pakartojimo.

Iškvėpkite, kai keliate klubus, ir įkvėpkite, kai juos nuleidžiate atgal į žemę.

Grįžti į tinklaraštį