Pritūpimai su juosta

Dienos pratimas yra Band Squats, puikus būdas stiprinti šlaunis, sėdmenų raumenis ir klubų raumenis naudojant pasipriešinimo juostą. Naudojant juostą aplink kelius, gaunamas papildomas pasipriešinimas, kuris padeda aktyvuoti stabilizavimo raumenis ir pagerinti laikyseną. Tai daro pratimą itin gerą jėgos stiprinimui ir traumų prevencijai.

Teisinga Techniką Band Squats

1. Uždėkite pasipriešinimo juostą tiesiai virš kelių ir stovėkite su pėdomis klubo pločio atstumu.
2. Nuleiskite klubus atgal tarsi sėdėtumėte ant kėdės ir eikite į gilų pritūpimą.
3. Laikykite svorį ant kulnų, kelius spauskite į juostą ir krūtinę aukštyn, kai nuleidžiate save iki tol, kol šlaunys bus lygiagrečios grindims.
4. Spauskite per kulnus, kad atsistotumėte atgal į pradinę padėtį, ir išlaikykite įtampą juostoje per visą judesį.

Dažniausios Klaidos

  • Keliaus griūtis: Spaudžiant kelius į juostą siekiama išvengti jų kryptimo į vidų.
  • Pernelyg didelis pasilenkimas į priekį: Laikykite krūtinę aukštyn ir nugarą tiesią, kad nesukeltumėte nugaros įtampos.
  • Nepakankamas gylis: Užtikrinkite, kad keliai lenktųsi iki bent 90 laipsnių kampo, kad maksimaliai aktyvuotumėte raumenis.

Modifikacijos ir Variacijos

Pradedantiesiems galite pradėti su lengvesne pasipriešinimo juosta arba atlikti judesį be jos, kad sutelktumėte dėmesį į techniką. Didesniam iššūkiui galite laikyti kettlebell arba hantelį priešais save, kad pridėtumėte papildomą svorį.

Pakartojimai ir Serijos

Atlikite 3 serijas po 12-15 kartojimų su kontroliuojamu judesiu. Pažengusiems sportininkams galite padidinti pakartojimų skaičių arba pridėti šuoliukus tarp kiekvieno pritūpimo, kad padidintumėte intensyvumą.

Kvėpavimo Technika

Įkvėpkite, kai einate į pritūpimą, ir iškvėpkite, kai stumiate save aukštyn. Užtikrinkite tolygų kvėpavimą per visą seriją.

Vaizdo Įrašai Rodantys Band Squats

Čia yra du vaizdo įrašai, demonstruojantys pratimą:

Grįžti į tinklaraštį