Šoninis ėjimas su juosta

Šios dienos pratimas yra Banded Lateral Walks, efektyvus pratimas, skirtas stiprinti klubus, užpakalinę raumenų grupę ir šlaunis. Šis pratimas padeda gerinti stabilumą, pusiausvyrą ir raumenų aktyvaciją klubuose ir užpakalinėje raumenų grupėje, todėl jis yra idealus kaip apšilimo ar aktyvacijos pratimas prieš sunkesnes treniruotes.

Teisinga Banded Lateral Walks Technika

1. Užsidėkite pasipriešinimo gumą aplink kojas, virš kelių arba aplink kulkšnis, priklausomai nuo norimo pasipriešinimo lygio.
2. Šiek tiek sulenkite kelius ir stovėkite pusėje pritūpimo pozicijoje su pėdomis pečių pločio atstumu.
3. Įsitikinkite valdomu žingsniu į šoną viena kojele, sekite kita koja, išlaikydami įtampą gumose.
4. Toliau darykite mažus žingsnius į šoną viena kryptimi, tada keiskite kryptį, kad treniruotumėte abi puses.

Dažnos Klaidos

  • Pernelyg dideli žingsniai: Darykite mažus, kontroliuojamus žingsnius, kad išlaikytumėte pastovią įtampą gumose ir išvengtumėte technikos pažeidimų.
  • Kelių ištiesinimas: Laikykite šiek tiek sulenktus kelius, kad aktyvuotumėte raumenis per visą judesį.
  • Netinkamas gumos padėtis: Įsitikinkite, kad guma gerai priglunda, neslysta, ir kad naudojate tinkamą pasipriešinimo lygį.

Modifikacijos ir Variantai

Pradinukai gali naudoti lengvesnes pasipriešinimo gumas, uždėtas virš kelių, kad lengviau kontroliuotų judesį. Pažengę sportininkai gali naudoti sunkesnes gumas arba užsidėti gumą prie kulkšnių, kad padidintų pasipriešinimą. Kitas variantas yra atlikti pratimą gilesnėje pritūpimo pozicijoje, kad padidintų intensyvumą.

Kartojimai ir Rinkiniai

Atlikite 3 rinkinius po 10-12 žingsnių į kiekvieną pusę. Įsitikinkite, kad judate tolygiai ir nuolat laikote įtampą gumose.

Kvėpavimo Technika

Įkvėpkite, kai ruošiatės žengti žingsnį, ir iškvėpkite, kai žengiate žingsnį į šoną. Išlaikykite tolygų kvėpavimo ritmą per visą seriją.

Vaizdo įrašai, rodantys Banded Lateral Walks

Čia yra du vaizdo įrašai, kurie demonstruoja šį pratimą:

Grįžti į tinklaraštį