Krabo eisenas

Krabų ėjimas yra viso kūno pratimų, kuris stiprina centrinius raumenis, pečius, sėdmenis ir kojas. Jis iššaukia pusiausvyrą ir koordinaciją, tuo pačiu metu didindamas jėgą ir ištvermę viršutinei ir apatinei kūno dalims. Pratimui nereikia jokios įrangos, todėl jis puikiai tinka tiek namų treniruotėms, tiek sporto salėms.

Teisinga forma ir technika

Taip atlikite krabų ėjimą teisinga technika:

  1. Sėdėkite ant grindų su sulenktomis keliais ir pėdomis ant grindų, klubų pločio atstumu viena nuo kitos. Padėkite rankas už savęs delnais žemyn, o pirštais nukreipkite į kojas.
  2. Pakelkite klubus nuo grindų, paspausdami per delnus ir kulnus, kad kūnas sudarytų "stalo" poziciją su nugarą nukreipta žemyn.
  3. Judėkite į priekį, judindami dešinę ranką ir kairę koją tuo pačiu metu, tada kairę ranką ir dešinę koją. Tęskite ėjimą norima kryptimi.
  4. Norėdami padidinti intensyvumą, galite eksperimentuoti su tempu ir žingsnių skaičiumi prieš keisdami kryptį.

Įsitikinkite, kad klubai išlaikomi pakelti, o kūnas aktyvuotas viso pratimo metu, kad išvengtumėte apkrovos pečiams ir juosmeniui.

Dažnos klaidos

Štai kelios dažnos klaidos, kurių reikėtų vengti atliekant krabų ėjimą:

  • Žema klubų pozicija: Venkite leisti klubams leistis žemyn. Išlaikykite juos pakeltus, kad užtikrintumėte teisingą formą ir tinkamai aktyvuotumėte raumenis.
  • Neteisingas tempas: Jei judinate kojas per greitai, lyginant su rankomis, galite prarasti pusiausvyrą. Išlaikykite vienodą ir kontroliuojamą tempą.
  • Bloga pečių pozicija: Įsitikinkite, kad atitraukiate pečius nuo ausų, kad išvengtumėte įtampos kakle.
Modifikacijos ir variacijos

Štai kelios būdai, kaip pritaikyti pratimą:

  • Naujiems vartotojams: Jei esate naujas krabų ėjime, pradėkite laikydami klubus šiek tiek žemiau, kad palaipsniui didintumėte jėgą. Taip pat galite sutelkti dėmesį į trumpus intervalus, kad didintumėte ištvermę.
  • Patyrusiems: Didžiausiam iššūkiui galite išbandyti šoninį krabų ėjimą arba pridėti elastinę juostą aplink kelius, kad suteiktumėte papildomą pasipriešinimą.

Pakartojimų ir rinkinių skaičius

Atlikite 30-60 sekundžių krabų ėjimo, po to trumpai pailsėkite. Pakartokite 3-4 rinkinius, priklausomai nuo jūsų treniruočių plano ir ištvermės lygio.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite įkvėpdami, kai rengiatės judesiui, ir iškvepkite, kai judinate rankas ir kojas koordinacijoje. Sutelkite dėmesį į vienodą kvėpavimą, kad išlaikytumėte kūną stabilų viso pratimo metu.

Grįžti į tinklaraštį