Lotus stovėsena ant galvos

Lotus Headstand, taip pat žinomas kaip Urdhva Padmasana, yra pažangus jogos pozicija, kuri sujungia elementus iš Lotus pozicijos (Padmasana) ir Galvos stovėjimo (Sirsasana). Ši pozicija stiprina branduolį ir viršutinę kūno dalį, tuo pačiu didindama lankstumą klubo ir šlaunų srityje. Tai galinga poza, reikalaujanti geros pusiausvyros, jėgos ir koncentracijos.

Teisinga Technika

Taip atliksite Lotus Headstand:

  1. Pradėkite nuo įprastos Galvos stovėjimo (Sirsasana) pozicijos, kur galva tvirtai priglausta prie kilimėlio, o alkūnės arti kūno.
  2. Kai būsite stabiliame galvos stovėjimo pozicijoje, sukryžiuokite kojas į Lotus poziciją (Padmasana). Perkelkite dešinįjį kojos pirštą per kairįjį šlaunį ir kairįjį kojos pirštą per dešinįjį šlaunį.
  3. Užtikrinkite, kad branduolio raumenys būtų aktyvūs, o nugara tiesi, kad būtų išlaikyta pusiausvyra.
  4. Giliai kvėpuokite ir laikykite poziciją 5-10 kvėpavimų, o tada atsargiai išsiplėskite kojas ir grįžkite į įprastą Galvos stovėjimą prieš nusileisdami.

Dažnos Klaidos

  • Nestabili branduolio raumenų veikla: Jei branduolys nėra aktyvuotas, gali būti sunku išlaikyti pusiausvyrą. Užtikrinkite, kad pilvo ir nugaros raumenys būtų įsitraukę.
  • Spaudimas kaklui: Venkite per daug svorio ant galvos ir kaklo. Užtikrinkite, kad rankos neštų didžiąją dalį svorio.
  • Lankstumo trūkumas: Tiems, turintiems įtemptus klubus, gali būti sunku gauti kojas į Lotus poziciją. Praktikuokite Lotus sėdėjimą prieš bandydami šią pažangią versiją.

Modifikacijos ir Variacijos

  • Pradedantiesiems: Pirmiausia praktikuokite galvos stovėjimą be Lotus pozicijos, kol įvaldysite pusiausvyrą. Taip pat galite naudoti sieną kaip atramą.
  • Giliau variantas: Kai jaučiatės patogiai su pagrindine pozicija, galite pabandyti laikyti poziciją ilgiau arba dirbti su gilesniu kvėpavimu ir meditatyvaus fokusavimo.

Pakartojimai ir Rinkiniai

Laikykite Lotus Headstand 5-10 kvėpavimų, ir kartokite 2-3 kartus, jei pageidaujate. Būtinai darykite pertraukas tarp rinkinių, kad kaklas ir pečiai pailsėtų.

Kvėpavimo Technikos

Kvėpuokite ramiai pro nosį, išlaikydami stabilumą pozicijoje. Kiekvienas iškvėpimas padeda jums atsipalaiduoti pozicijoje ir išlaikyti pusiausvyrą.

Vizualiniai Patarimai ir Kampai

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą, kad gautumėte išsamią informaciją apie tai, kaip atlikti Lotus Headstand su teisinga technika:

Vaizdo įrašas suteikia išsamią Lotus Headstand analizę su patarimais, kaip saugiai ir efektyviai ją atlikti.

Grįžti į tinklaraštį