Padavėjo žingsnis

Waiter Walk yra puiki funkcinė mankšta, kuri daugiausiai stiprina pečius, branduolio raumenis ir gripą. Ši mankšta taip pat gerina pusiausvyrą ir stabilumą, todėl ji puikiai tinka bet kokiai treniruočių programai. Waiter Walk atliekama einant su svoriu pakeltu virš galvos, kas reikalauja kontrolės visame kūne ir padeda ugdyti tiek jėgą, tiek ištvermę.

Teisinga Technika ir Vykdymas

Vykdykite šiuos žingsnius, kad teisingai atliktumėte Waiter Walk:

  1. Pradinė pozicija: Laikykite kettlebell arba hantelį vienoje rankoje ir pakelkite jį tiesiai virš galvos. Įsitikinkite, kad alkūnė visiškai užfiksuota ir svoris stabilus.
  2. Kūno laikysena: Stovėkite su pakelta krūtine ir nuleistais pečiais. Laikykite branduolio raumenis įtemptus, kad išvengtumėte nugaros lankstymo.
  3. Judėjimas: Pradėkite eiti pirmyn, žengiant trumpus, kontroliuojamus žingsnius. Laikykite svorį stabiliai virš galvos ir venkite leisti rankai nusileisti žemyn ar judėti pernelyg daug.
  4. Užbaigimas: Pasiekus tam tikrą atstumą, kontroliuojamai nuleiskite svorį ir pakartokite su kita ranka.

Žiūrėkite kitą vaizdo įrašą

Dažnai Pasitaikančios Klaidos

Štai keletas dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurių reikėtų vengti atliekant Waiter Walk:

  • Nugaros šlaunys: Venkite pernelyg didelio atsilošimo. Laikykite branduolio raumenis aktyvius, kad stabilizuotumėte nugarą.
  • Prasta pečių kontrolė: Įsitikinkite, kad svoris yra tiesiai virš galvos ir kad pečiai yra stabilūs. Neleiskite svoriui per daug judėti į priekį ar į šoną.
  • Per greitas žingsnis: Laikykite greitį kontroliuojamą ir stabilų. Jei einate per greitai, galite prarasti pusiausvyrą ir formą during exercise.

Modifikacijos ir Variacijos

Jei esate pradedantysis arba jums sunku išlaikyti svorį stabiliai virš galvos, galite išbandyti šias lengvesnes variacijas:

  • Pradedančiųjų lygis: Atlikite mankštą su lengvesniu svoriu arba laikykite svorį pečių aukštyje, o ne virš galvos, kad ugdytumėte stiprumą ir stabilumą.
  • Pagerinta: Padidinkite atstumą, kurį einate, arba naudokite sunkesnį svorį, kad dar labiau iššūktumėte savo jėgą.

Repeticijų ir Setų Skaičius

Norint kuo geriau išnaudoti Waiter Walk, rekomenduojama eiti 20-30 metrų su kiekviena ranka arba 30-60 sekundžių. Kartokite 3-4 setus, priklausomai nuo jūsų treniruočių lygio.

Kvėpavimo Technika

Prisiminkite, kad kvėpuoti reikia ramiai ir kontroliuojamai atliekant mankštą. Įkvėpkite, kai ruošiatės kiekvienam žingsniui, ir iškvėpkite tolygiai eidami, kad laikytumėte branduolį aktyvų ir stabilų.

Vaizdo Demonstracijos

Štai du vaizdo įrašai, kuriuose pateikiamos skirtingos Waiter Walk požiūrio:

Grįžti į tinklaraštį