Pasipriešinimo juostų trauka

Šios dienos pratimas yra Resistance Band Rows, efektyvus pratimas nugaros, pečių ir bicepsų stiprinimui. Šis pratimas padeda pagerinti laikyseną ir stabilumą per vidurį, tuo pačiu stiprindamas svarbiausius viršutinės kūno dalies raumenis. Naudojant pasipriešinimo juostą, galite atlikti pratimą bet kur, todėl tai yra puiki alternatyva namų treniruotėms ar keliaujant.

Tinkama Resistance Band Rows technika

1. Pritvirtinkite pasipriešinimo juostą prie patikimo ankerio, kaip durų staktos arba tvirto baldo, maždaug krūtinės aukštyje.
2. Stovėkite kojomis per klubo plotį ir laikykite juostą abiem rankomis, alkūnes sulenktas, delnai žiūri vienas į kitą.
3. Traukite juostą link krūtinės, sujungdami pečių menteles ir išlaikydami nugarą tiesią.
4. Laikykite trumpą akimirką, kai juosta visiškai įtraukta, tada lėtai grįžkite į pradinę padėtį.

Dažnos klaidos

  • Apvalūs pečiai: Įsitikinkite, kad pečių menteles gerai suspaudžiate, kad išvengtumėte nugaros apvalumo.
  • Per greitas judėjimas: Atlikite judesį lėtai ir kontroliuotai, kad maksimaliai suaktyvintumėte raumenis.
  • Prasta stabilumas: Nepamirškite įjungti vidurinius raumenis, kad palaikytumėte viršutinio kūno stabilumą per visą judesį.

Modifikacijos ir variantai

Pradedantieji gali pradėti su lengvesne pasipriešinimo juosta ir sutelkti dėmesį į techniką. Norėdami pasiekti papildomą iššūkį, galite išbandyti vienos rankos variantus arba pereiti prie sunkesnių pasipriešinimo juostų. Taip pat galite atlikti pratimą sėdoms, kad padidintumėte nugaros intensyvumą.

Pasikartojimai ir rinkiniai

Atlikite 3 rinkinius po 12-15 pakartojimų. Norėdami padidinti intensyvumą, galite reguliuoti juostos pasipriešinimą arba padidinti rinkinių skaičių.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai leidžiate juostą grįžti į pradinę padėtį, ir iškvėpkite, kai traukiate juostą link savęs. Palaikykite vienodą kvėpavimą geresniam kontrolė ir stabilumui užtikrinti.

Vaizdo įrašai, rodantys Resistance Band Rows

Štai video, kuris demonstruoja pratimą:

Grįžti į tinklaraštį