Pliati į atbulinį bėgimą

Platus šuolis į atgal yra pliometrinis pratimas, kuris sujungia sprogstamą jėgą su greičiu ir pusiausvyra. Jis orientuotas į sprogstamosios jėgos vystymąsi apatinei kūno daliai, tuo pačiu gerinant koordinaciją, reakcijos laiką ir gebėjimą greitai judėti atgal. Šis pratimas puikiai tinka sportininkams, norintiems pagerinti tiek šuolio, tiek atsitraukimo techniką, kurie dažnai yra lemiami sporto šakose, tokiuose kaip futbolas ir krepšinis.

Taip teisingai atliksite Platus šuolis į atgal:

  1. Pradinė padėtis: Stovėkite su kojomis pečių plotyje ir šiek tiek sulenkite kelius. Rankos už nugaros paruoštos judėti į priekį.
  2. Sprogstamas šuolis: Stumkite iš kulnų ir naudokite rankas, kad jas sūbuotumėte į priekį, šokdami kaip įmanoma toliau. Sutelkite dėmesį į sprogstamą judesį.
  3. Inkuravimas: Švelniai nusileiskite ant kojų, šiek tiek sulenkę kelius, kad sugertumėte jėgą. Pasirūpinkite, kad išlaikytumėte pusiausvyrą.
  4. Atgal judėjimas: Po nusileidimo nedelsdami pradėkite sparčiai žengti atgal, laikydami akis į priekį ir klubus žemai.

Įprastos klaidos

  • Per kietas nusileidimas: Venkite nusileisti su tiesiomis kojomis. Įsitikinkite, kad nusileidžiate su švelniais keliais, kad sugertumėte smūgį.
  • Per didelis atgalinis judėjimas: Laikykite kūną žemai ir klubus sulenktus, kad išlaikytumėte pusiausvyrą ir kontrolę atliekant atgalinį judėjimą.
  • Trūksta rankų naudojimo: Aktyviai naudokite rankas tiek šuolio metu, tiek stabilizuojant pusiausvyrą atliekant atgalinį judėjimą.

Modifikacijos ir variacijos

Nesvarbu, ar esate pradedantysis: sumažinkite šuolio ilgį arba padidinkite pertraukų trukmę tarp pasikartojimų. Pažengusiems: pridėkite daugiau ratų arba atlikite pratimą ant nelygaus paviršiaus, kad padidintumėte iššūkį.

Pakartojimai ir rinkiniai

Siekiate 3 rinkinių po 6-8 pakartojimus. Atlikite pratimą su kontroliuojamu intensyvumu ir sutelkite dėmesį į kiekvieno judesio kokybę.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai ruošiatės šuoliui, ir giliai iškvėpkite šuolio metu. Išlaikykite tolygų kvėpavimo ritmą atliekant atgalinį judėjimą, kad išlaikytumėte stabilumą.

Technikos vaizdo įrašai

Štai du vaizdo įrašai, kurie rodo teisingą Platus šuolis į atgal techniką:

Grįžti į tinklaraštį