Platus šuolis į pritūpimą

Broad Jump to Squat Hold yra sprogstama viso kūno treniruotė, kuri jungia jėgos vystymą su stabilizavimu. Ši treniruotė iššūkį kelia tiek apatinei kūno daliai, tiek kūno raumenims, reikalaujant sprogstamosios jėgos iš klubų ir šlaunų šuolio metu, ir izometrinės jėgos squat hold'e. Ši treniruotė puikiai tinka greičiui, pusiausvyrai ir jėgai gerinti, ypač sportininkams.

Tinkama technika ir atlikimas

Vykdykite šiuos žingsnius, kad teisingai atliktumėte Broad Jump to Squat Hold:

  1. Pradinė padėtis: Stovėkite su kojomis peties plotyje viena nuo kitos, rankas laikykite atgal, kad pasiruoštumėte šuoliui.
  2. Broad Jump: Pasilenkite keliuose ir eksploduokite į priekį plačiu šuoliu. Naudokite rankas jėgai generuoti ir šokite kiek galite toliau.
  3. Squat Hold: Kai nusileidžiate, iš karto nusileiskite į gilų squat. Laikykite poziciją 2-3 sekundes, kad stabilizuotumėte, prieš atsistodami arba pereidami prie kitos pakartojimo.

Dažnai pasitaikančios klaidos

  • Neteisinga nusileidimo padėtis: Venkite nusileisti ant pirštų arba su nestabiliais keliais. Nusileiskite su kulnais ant žemės ir keliais tiesiai virš pirštų, kad išvengtumėte sužeidimų.
  • Per greitas perėjimas: Nepražiopsokite iš šuolio į squat hold'ą prarasdami kontrolę. Negalima skubėti į squat, tačiau užtikrinkite sklandų judesį.
  • Trūksta gylio squat'e: Užtikrinkite, kad squat hold'e nusileisite pakankamai žemai, kad gautumėte maksimalų treniruotės efektą.

Modifikacijos ir variacijos

Naujokams: šokite trumpesnius atstumus ir sumažinkite squat hold'o trukmę. Išplėstiniams: padidinkite šuolio atstumą arba pridėkite svorį, pavyzdžiui, medicininį kamuolį, kad padidintumėte pasipriešinimą.

Pakartojimai ir setai

Siekiame 3 setų po 8-10 pakartojimų. Didinkite intensyvumą sumažindami poilsio laiką tarp setų arba padidindami squat hold'o trukmę.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite prieš šuolį, o iškvėpkite nusileidimo ir squat hold'o metu, kad išlaikytumėte stabilumą.

Vaizdo įrašai apie techniką

Čia yra vaizdo įrašas, rodantis teisingą Broad Jump to Squat Hold atlikimą:

Grįžti į tinklaraštį