Pliometriniai atsispaudimai

Plyometriniai atsispaudimai yra sprogstamoji klasikinio atsispaudimo variacija, kuri ypač stiprina krūtinę, pečius ir tricepsą. Ši treniruotė aktyvuoja greituosius raumenų skaidulas ir gerina sprogstamąją jėgą viršutinėje kūno dalyje, todėl ji yra ideali sportininkams ir tiems, kurie nori ugdyti sprogstamumą. Ši treniruotė taip pat didina branduolio stabilumą ir suteikia puikią ištvermės treniruotę.

Tinkama forma ir technika

Štai kaip atlikti plyometrinius atsispaudimus teisinga technika:

  1. Pradėkite nuo klasikinės atsispaudimų pozicijos, rankas padėkite tiesiai po pečiais, o kūnas turi būti tiesioje linijoje nuo galvos iki kulnų.
  2. Įjunkite šerdį ir nuleiskite kūną link grindų sulenkiant alkūnes.
  3. Eksploziniu būdu stumkite save aukštyn, kad rankos paliktų grindis. Galite ploti rankomis, kai esate ore, kad būtų dar didesnis iššūkis.
  4. Minkštai nusileiskite su sulenktais alkūnėmis, kad sugertumėte smūgį ir apsaugotumėte sąnarius. Tiesiai pereikite prie kito pasikartojimo.

Laikykite klubus stabiliai ir užtikrinkite, kad kūnas lieka tiesioje linijoje viso judesio metu.

Dažniausios klaidos

Norint gauti kuo daugiau naudos iš plyometrinių atsispaudimų, venkite šių dažniausiai pasitaikančių klaidų:

  • Žemės juosmens išlinkimas: Užtikrinkite, kad šerdis būtų aktyvuota ir kūnas būtų laikomas tiesioje linijoje.
  • Standžios alkūnės nusileidus: Visada nusileiskite su sulenktomis alkūnėmis, kad sugertumėte smūgį ir išvengtumėte sužalojimų.
  • Netinkamas fokusavimas: Prioritetą teikite technikai, o ne greičiui, kad gautumėte maksimalią naudą iš treniruotės ir sumažintumėte sužalojimų riziką.

Modifikacijos ir variacijos

Štai keletas būdų, kaip pritaikyti plyometrinius atsispaudimus:

  • Pradedantiesiems: Atlikite kelių atsispaudimus arba sprogstamuosius kelių atsispaudimus, kad palaipsniui ugdytumėte jėgą.
  • Pokyčių lygio sportininkams: Padidinkite sudėtingumą naudodami svorio liemenę arba atliekant plyometrinius atsispaudimus su papildoma sprogstamąja variacija, pvz., plojančius atsispaudimus.

Pasikartojimų ir rinkiniai

Atlikite 8-12 pasikartojimų 2-3 rinkiniuose, priklausomai nuo jėgos ir ištvermės lygio. Sutelkite dėmesį į sprogstamąją jėgą kiekviename pasikartojime.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai leidžiate kūną žemyn, ir iškvėpkite sprogstamai, kai stumiate save aukštyn nuo grindų. Tai padeda maksimaliai padidinti jėgą kiekviename judesyje.

Grįžti į tinklaraštį