Pliaukšniniai atsispaudimai

Clapping Push-Up yra pliometrinė atsilenkimų variacija, kuri reikalauja sprogstamosios viršutinės kūno dalies jėgos. Šis pratimas aktyvuoja **krūtinę**, **pečius** ir **tricepsus** ir taip pat padeda pagerinti **pagrindinį balanso jausmą**. Jis yra idealus tiems, kurie nori išvystyti sprogstamąją jėgą ir pagerinti savo **atletinio pasirodymo** galimybes.

Teisinga technika ir atlikimas

Laikykitės šių veiksmų, kad teisingai atliktumėte Clapping Push-Up:

  1. Pradinė padėtis: Padėkite rankas šiek tiek plačiau nei pečių plotis ir laikykite kūną lentos padėtyje su įtemptu centru.
  2. Sprogstamasis nusileidimas: Nuleiskite kūną kaip įprastame atsilenkime ir tada stumkite sprogstamai taip, kad rankos atsiplėštų nuo žemės.
  3. Pliaukštelėjimas: Kai būsite ore, pliaukštelėkite rankomis prieš krūtinę. Tada švelniai nusileiskite su minkštais alkūniais.
  4. Kartojimas: Po nusileidimo, tiesiogiai pradėkite kitą kartojimą.

Dažnos klaidos

  • Kieti nusileidimai: Venkite nusileisti su tiesiomis alkūnėmis, kad išvengtumėte traumų. Nusileiskite su minkštais alkūniais, kad absorbuotumėte smūgį.
  • Pernelyg maža sprogstamoji jėga: Jei nepavyksta pliaukštelėti, pradėkite nuo sprogstamųjų atsilenkimų be pliaukštelėjimo, kad sukurtumėte jėgą.
  • Prasta pagrindo stabilumas: Laikykite pagrindą įtemptą per visą judesį, kad išvengtumėte klubo kritimo.

Pakeitimai ir variacijos

Pradedantiesiems: Pradėkite su inclinaciniu clapping push-up, kai rankos yra ant suolo ar aukštesnio paviršiaus. Pažengusiems: Išbandykite „priekis pliaukštelėjimas į galas pliaukštelėjimas“ atsilenkimą, kur per vieną kartojimą pliaukštelėsite tiek prieš, tiek už kūno.

Kartotiniai ir rinkiniai

Siektina atlikti 3 rinkinius po 6-8 kartojimus, nes šis pratimas yra reikalaujantis ir orientuotas į sprogstamumą.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai nuleidžiate kūną link žemės, ir iškvėpkite sprogstamai, kai keliate kūną aukštyn pliaukštelėjimui.

Technikos video

Čia yra du vaizdo įrašai, kurie demonstruoja teisingą Clapping Push-Up atlikimą:

Grįžti į tinklaraštį