Pritūpimai į priekinį spyrį

Squat to Front Kick yra galingas pratimas, kuris sujungia tradicinį pritūpimą su frontiniu spyrimu. Šis pratimas skiriamas **quadriceps**, **sėdmenų** ir **branduolio raumenims**, o taip pat gerina **pusiausvyrą** ir **judrumą**. Šis pratimas taip pat gali pagerinti **širdies ir kraujagyslių ištvermę**, jei atliekamas dideliu intensyvumu.

Tinkama technika ir atlikimas

Norėdami atlikti idealią Squat to Front Kick, vykdykite šiuos žingsnius:

  1. Pradžios pozicija: Stovėkite su kojomis šiek tiek plačiau nei pečių plotis, rankos priešais kūną dėl pusiausvyros.
  2. Pritūpimas: Nusileiskite į pritūpimą lenkdami kelius ir spausdami klubus atgal. Laikykite nugarą tiesią ir branduolį įtemptą.
  3. Spyris: Kai kylate iš pritūpimo, pakelkite vieną koją ir spirkite į priekį su kontroliuota jėga. Pakeiskite kojas po kiekvieno pasikartojimo.

Dažnos klaidos

  • Pasilenkusi viršutinė kūno dalis: Laikykite viršutinę kūno dalį iškeltą viso judesio metu, kad išvengtumėte nugaros skausmo.
  • Nepakankamas gylis pritūpime: Įsitikinkite, kad klubai yra nuleisti bent iki kelių lygio, kad maksimaliai aktyvuotųsi raumenys.
  • Pusiausvyros praradimas spyrio metu: Sutelkite dėmesį į kontrolę vietoje spyrio aukščio.

Modifikacijos ir variacijos

Pradedantiesiems: Sumažinkite pritūpimo gylį ir spyrimo aukštį. Pažengusiems: Pridėkite svorio arba atlikite pratim su šuoliu, kad padidintumėte intensyvumą.

Kartojimai ir setai

Siekite 3 rinkinių po 10-12 kartojimų kiekvienai kojai. Padidinkite kartojimų arba setų skaičių norėdami didesnio intensyvumo.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite eidami į pritūpimą, ir iškvėpkite spirdami į priekį, norėdami palaikyti tolygų ritmą.

Technikos vaizdo įrašai

Čia yra du vaizdo įrašai, kuriuose rodoma Squat to Front Kick su skirtingais metodais: 

Grįžti į tinklaraštį