Pritūpimų šuolis į išsiskėtimą

Šuolis į pritūpimą į įtūpstą yra galingas pratimas, jungiantis sprogstamąją jėgą ir ištvermę. Šis pratimas treniruoja pagrindinius keturgalvius raumenis, šlaunikaulius, sėdmenis ir pilvo raumenis, tuo pačiu gerindamas pusiausvyrą, koordinaciją ir kardiovaskulinę ištvermę. Pratimas iššaukia kūną, įtraukiant sprogstamąjį šuolį iš pritūpimo į įtūpstą, kas sukuria jėgą ir dinamiškumą apatinėje kūno dalyje.

Teisinga technika ir vykdymas

Štai kaip teisingai atlikti Šuolį į pritūpimą į įtūpstą:

  1. Pradinė padėtis: Stovėkite kojomis pečių plotyje, eikite į gilų pritūpimą lenkdami kelius ir stumdami klubus atgal.
  2. Sprogstamasis šuolis: Spauskite stipriai nuo kulnų ir šokite aukštyn nuo grindų. Kai nusileidžiate, iš karto eikite į įtūpstą su viena koja į priekį.
  3. Įtūpstas: Nusileiskite į įtūpstą taip, kad abu keliai būtų sulenkti 90 laipsnių kampu. Stumkite vėl į pradinę padėtį ir pakartokite judesį, keisdami kojas.

Dažniausios klaidos

  • Netinkamas nusileidimas: Venkite nusileisti tiesiomis kojomis po šuolio. Įsitikinkite, kad nusileidžiate minkštais keliais, kad sugerti smūgį.
  • Pernelyg aukštas šuolis: Nedarykite pernelyg aukšto šuolio pritūpimo metu; sutelkite dėmesį į sprogstamąją jėgą, o ne aukštį.
  • Nesubalansuotas įtūpstas: Įsitikinkite, kad priekinės kojos kelio nesvyra į vidų įtūpsto metu. Laikykite jį stabiliai virš kulkšnies.

Modifikacijos ir variacijos

Pradedantiesiems: Atlikite paprastą pritūpimą be šuolio, ir ramiai pereikite į įtūpstą, kad sustiprintumėte jėgą ir pusiausvyrą. Pažengusiems: Padidinkite greitį ir pridėkite svorių, tokių kaip hanteliai ar svarmenys, kad padidintumėte iššūkį.

Pakartojimai ir serijos

Siekiama 3 serijų po 10-12 pakartojimų kiekvienai kojai. Pritaikykite pakartojimus pagal savo jėgos lygį.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai leidžiatės į pritūpimą ir įtūpstą, ir iškvėpkite sprogstamai, kai šokate ir keldamiesi iš įtūpsto.

Vaizdo įrašai technikai

Čia yra du vaizdo įrašai, kurie rodo teisingą techniką atliekant Šuolį į pritūpimą į įtūpstą: 

Grįžti į tinklaraštį