Atvirkštinis Karys

Atsitiktinis kariūnas, taip pat žinomas kaip Viparita Virabhadrasana, yra galinga stovinti jogos poza, kuri atveria krūtinę, tempi šonines kūno dalis ir stiprina kojas. Ši pozicija derina jėgą ir lankstumą, taip pat padeda pagerinti kvėpavimo gylį ir klubo judrumą.

Teisinga Forma ir Technika

Vykdykite šiuos žingsnius, kad atliktumėte Atsitiktinį kariūną:

  1. Pradėkite nuo Kariūno II, dešinė kelias sulenktas, o kairė koja ištiesinta už jūsų.
  2. Pasukite dešinės rankos delną į viršų.
  3. Įkvėpdami, pakelkite dešinę ranką link dangaus, tuo pačiu nuleisdami kairę ranką ant kairiojo šlaunies.
  4. Tempkite viršutinę kūno dalį atgal ir kurkite ilgį abiejose juosmens pusėse. Venkite per daug remtis kairė ranka ant šlaunies.
  5. Laikykite poziciją 5-10 kvėpavimų ir žiūrėkite į dešinę ranką arba žemyn į užpakalinę koją, jei kaklas jaučiasi įtemptas.

Dažniausios Klaidos

  • Kritimas klubuose: Įsitikinkite, kad ne "jukate" į klubus. Laikykite dešinį kelį stabiliai virš kulkšnies ir pakelkite kairę klubą.
  • Per didelis atgal tempimas: Venkite leisti sau per daug atsilošti atgal. Daugiau dėmesio skirkite šoninių kūno dalių tempimui nei per dideliam atgalinių lenkimui.
  • Nesustabdyta centrine raumenų grupė: Laikykite centrą įsitraukusį, kad išlaikytumėte pusiausvyrą ir apsaugotumėte nugarą.

Modifikacijos ir Variantai

Norėdami pritaikyti Atsitiktinį kariūną, išbandykite šias modifikacijas:

  • Naudokite bloką: Jei sunku išlaikyti pusiausvyrą, galite padėti jogos bloką po ranka kaip atramą.
  • Mažesnis intensyvumas: Venkite per daug tempimo atgal, jei tai sukelia diskomfortą juosmens srityje. Vietoj to, švelniai tempkite rankas ir šonus.
  • Ranką už nugaros: Norėdami gauti sudėtingesnį variantą, pabandykite pereiti kairę ranką už nugaros ir pasiekti dešinį šlaunį, kad gautumėte gilesnį pečių tempimą.

Pakartojimų ir Rinkinių Skaičius

Laikykite Atsitiktinį kariūną 5-10 kvėpavimų kiekvienoje pusėje ir pakartokite poziciją 2-3 kartus, kad ištemptumėte visą kūno šoną ir sustiprintumėte apatines dalis.

Kvėpavimo Technikos

  • Kvėpuokite kilnodami ranką į dangų.
  • Iškvėpkite, kai tempiate kūną atgal ir gilináte tempimą.
  • Laikykite kvėpavimą pastovų ir gyloką, kad išlaikytumėte ramybę ir pusiausvyrą pozicijoje.
Grįžti į tinklaraštį