Skaterio šuoliai

Skater Jumps yra dinamiškas, latralinis pliometrinis pratimas, kuris yra skirtas sėdmenų raumenims, kvadricepsams ir hamstringams, taip pat gerina pusiausvyrą ir koordinaciją. Šis judesys imituoja čiuožimo judesius, todėl jis idealiai tinka pagerinti judrumą ir jėgą apatinei kūno daliai, taip pat suteikia gerą kardio treniruotę.

Teisinga Forma ir Technika

Norėdami atlikti Skater Jumps teisinga technika, vadovaukitės šiais žingsniais:

  1. Pradinis pozicija: Stovėkite su kojomis pečių plotyje ir šiek tiek sulenkite kelius. Įtempkite centrinius raumenis ir pasiruoškite šoniniam šuoliui.
  2. Šuolis: Stumkite dešine koja ir šokite šoną į kairę. Švelniai nusileiskite į kairę koją ir leiskite dešinei kojai kirsti už jūsų, tuo pačiu metu rankomis padėdami stabilizuotis.
  3. Pakartokite: Greitai stumkite kairiąja koja, kad šoktumėte atgal į dešinę, ir švelniai nusileiskite į dešinę koją. Tęskite šuolių kaitaliojimą, išlaikydami pusiausvyrą ir kontrolę.

Dažniausiai Pasitaikančios Klaidos

Štai keletas dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurių turėtumėte vengti atlikdami Skater Jumps:

  • Nesulenkite kelių: Įsitikinkite, kad keliai yra šiek tiek sulenkti tiek šuolio, tiek nusileidimo metu, kad sumažintumėte smūgį ir išvengtumėte traumų.
  • Kietos nusileidimo: Susitelkite į švelnias nusileidimo, kad sumažintumėte apkrovą sąnariams ir pagerintumėte pusiausvyrą.
  • Pasviręs viršus: Laikykite krūtinę pakeltą ir centrą aktyvų, kad išlaikytumėte teisingą laikyseną.

Modifikacijos ir Variantai

Nepilnametėms ar tiems, kurie nori didesnės intensyvumo, čia yra keletas prisitaikymų:

  • Pradedančiųjų variantas: Sumažinkite šuolių atstumą ir sutelkite dėmesį į lėtus, kontroliuojamus judesius, o ne į greitį.
  • Pažengęs variantas: Pridėkite mažą šuolį tarp kiekvieno čiuožimo šuolio arba naudokite lengvas hanteles, kad padidintumėte intensyvumą.

Pakartojimų ir Setų Skaičius

Siekti 3 setų po 20-30 šuolių (10-15 iš kiekvienos pusės), pritaikydami pagal savo fizinę būklę. Darykite 30-60 sekundžių pertrauką tarp setų.

Kvėpavimo Technika

Norint išlaikyti ištvermę ir teisingą formą, sutelkite dėmesį į teisingą kvėpavimo techniką:

  • Įkvepkite, kai ruošiatės šokti.
  • Iškvėpkite, kai stumiate ir leidžiatės.
Grįžti į tinklaraštį