Riedantis Teaseris

Rolling Teaser yra pažangi Pilateso pratyba, kuri sujungia jėgą, pusiausvyrą ir kontrolę, ypač orientuojantis į kūno branduolio raumenis, klubų lenkėjams ir nugaros raumenims. Pratyba apima tiek ritminius judesius, tiek Teaser poziciją, kuri reikalauja didelės kūno kontrolės ir raumenų aktyvacijos.

Tinkamas atlikimas

Štai kaip teisingai atlikti Rolling Teaser:

  1. Sėdėkite ant kilimėlio, kol keliai yra sulenkti ir kojos lygiai ant grindų. Laikykite rankas ištiesintas į priekį.
  2. Įkvėpkite, o iškvėpdami lėtai pasikinkykite atgal su C-forma nugaroje, pakeldami kojas nuo grindų ir surasdami pusiausvyrą ant sėdmenų.
  3. Iš šios pozicijos ištieskite kojas į 45 laipsnių kampą, tuo pačiu metu pakildami į Teaser poziciją, kur kūnas formuoja "V" formą.
  4. Laikykite poziciją akimirką, o įkvėpdami, lėtai grįžkite atgal su kontrole, sulenkdami kelius atgal į pradinę poziciją.

Dažniausios klaidos

Venkite šių dažniausiai pasitaikančių klaidų, kad užtikrintumėte teisingą atlikimą:

  • Kontrolės trūkumas perėjime: Atliekant perėjimą tarp riedėjimo ir Teaser, judėkite sklandžiai, kad išlaikytumėte pusiausvyrą.
  • Klubų lenkėjų perteklius: Įsitikinkite, kad aktyvinate kūno branduolio raumenis, o ne tik clubų lenkėjus, kad pakeltumėte kojas.
  • Apvalinta nugarą: Laikykite tiesią nugarą, kai esate Teaser pozicijoje, kad išvengtumėte nereikalingos nugaros apkrovos.

Vaizdo demonstracijos

Šie vaizdo įrašai rodo tinkamą Rolling Teaser atlikimą:

Modifikacijos ir variantai

Priderinkite pratimą prie savo lygio:

  • Pradedantysis: Pradėkite nuo modifikuotos Teaser, kur laikote vieną koją sulenktą, kol pakeliate kitą. Tai suteikia geresnę pusiausvyrą ir kontrolę.
  • Pažangus: Stenkitės išlaikyti poziciją ilgiau arba pridėti daugiau ritminių kartojimų prieš pasiekiant Teaser poziciją.

Kartojimų ir rinkinių skaičius

Atlikite Rolling Teaser 2-3 rinkiniuose po 5-8 kartojimus. Didinkite skaičių, kai stiprinate jėgą ir pusiausvyrą.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai riedate atgal, ir iškvėpkite, kai kylate į Teaser poziciją. Naudokite kvėpavimą, kad palaikytumėte judėjimą ir išlaikytumėte stabilumą.

Grįžti į tinklaraštį