Žirklinės Smūgis

Žirklės yra efektyvi branduolio treniruotė, kuri stiprina pilvo raumenis, ypač apatinius pilvo raumenis ir klubų fleksorius. Šiame pratime kojos juda pirmyn ir atgal kaip žirklės, kas taip pat gerina branduolio stabilumą, pusiausvyrą ir lankstumą. Šis pratimas puikiai tinka formuojant ir tonizuojant liemens sritį.

Tinkama forma ir technika

Štai kaip teisingai atlikti žirkles:

  1. Gulėkite ant nugaros, rankas laikydami šalia kūno arba po klubais, kad gautumėte papildomą atramą.
  2. Keltite abi kojas keliolika centimetrų nuo grindų ir laikykite nugarą plokščią ant grindų, kad išvengtumėte kritimo apatinėje nugaros dalyje.
  3. Pradėkite keisti kojas, keldami vieną koją iki 45 laipsnių kampo, o kita leidžiama žemyn link grindų, tačiau nesiliesti prie jų.
  4. Tęskite kojas keisdami vienodai, kontroliuojamai, kaip žirklės.

Laikykite branduolį tvirtą ir užtikrinkite, kad visa nugara būtų prispausta prie grindų viso pratimo metu, kad išvengtumėte apkrovos apatinėje nugaros dalyje.

Įprastos klaidos

Štai kelios įprastos klaidos, kurių reikėtų vengti:

  • Apatinės nugaros dalies išlinkimas: Užtikrinkite, kad apatinė nugaros dalis būtų gerai prispausta prie grindų, kad apsaugotumėte nugarą ir maksimaliai aktyvintumėte branduolį.
  • Per greitas judėjimas: Atlikite pratimą kontroliuojamai, kad susitelktumėte į teisingą raumenų įsitraukimą ir išvengtumėte traumų.
  • Mažas branduolio aktyvumas: Įsitraukite į branduolio raumenis viso pratimo metu, kad gautumėte kuo didesnį išnaudojimą iš judesio.

Modifikacijos ir variacijos

Priderinkite pratimą prie savo treniruočių lygio:

  • Pirmo lygio sportininkams: Atlikite pratimą su sulenktomis kojomis, kad sumažintumėte apkrovą apatinėje nugaros dalyje.
  • Pažengusiems: Norint papildomo iššūkio, galite nuleisti kojas arčiau grindų arba atlikti pratimą su kulniukais, kad padidintumėte intensyvumą.

Pakartojimų skaičius ir setai

Atlikite 15-20 pakartojimų kiekvienai kojai arba dirbkite 30-60 sekundžių 3-4 setuose, priklausomai nuo treniruočių lygio. Palaipsniui didinkite intensyvumą, nuleisdami kojas arčiau grindų.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite įkvėpdami, kai nuleidžiate koją, ir iškvėpuokite, kai keldami ją. Tai padeda jums išlaikyti stabilų branduolį ir kontroliuoti judėjimą.

Grįžti į tinklaraštį