Šoninis skeltukas

Šoninis sklendimas yra Pilates pratimų, kurie iššaukia tiek jėgą, tiek lankstumą kojose ir kūno branduolyje, užsiėmimas. Šis pratimas gali būti atliekamas ant kilimėlio arba reformatorių mašinoje, ir jis ypač taikomas vidinei ir išorinei šlaunų raumenims bei klubo sąnario lankstumui. Šoninis sklendimas taip pat pagerina pusiausvyrą ir padeda kurti kontrolę apatinėje kūno dalyje, ypač klubuose.

Tinkama forma ir technika

Štai kaip atlikti šoninį sklendimą teisinga technika:

  1. Stovėkite su viena koja ant stabilaus paviršiaus, o kita ant judančio paviršiaus (jei naudojate reformatorių mašiną). Jei atliekate pratimą ant grindų, padėkite abi kojas ant kilimėlio plačia pozicija.
  2. Įsitraukite į kūno branduolį, traukdami bambą link stuburo, ir laikykite nugarą tiesiai.
  3. Įkvėpkite, o iškvėpdami lėtai stumkite judančią koją į šoną, tuo pačiu metu laikydami klubus stabilioje ir kontroliuojamoje padėtyje.
  4. Stabtelkite, kai pasieksite maksimalų tempimą, nekeldami pusiausvyros. Laikykite poziciją akimirką, kad pajustumėte tempimą vidinėje šlaunoje.
  5. Lėtai stumkite koją atgal į pradinę padėtį įsitraukdami šlaunų ir klubų raumenis.

Koncentruokitės į judėjimą lėtai ir kontroliuojamai, venkite leisti klubams suktis ar nusileisti.

Įprastos klaidos

Venkite šių įprastų klaidų atliekant šoninį sklendimą:

  • Neteisinga klubų padėtis: Neleiskite klubams suktis ar smukti. Laikykite klubus stabiliai ir lygiagrečiai grindims, kad gautumėte maksimalų naudą iš pratimo.
  • Pernelyg greitas judėjimas: Pratimas turi būti atliekamas lėtai ir kontroliuojamai. Stumkite koją atgal į pradinę poziciją, nenaudodami per daug impulso.
  • Branduolio stabilumo trūkumas: Nepamirškite įsitraukti į kūno raumenis viso pratimo metu, kad išlaikytumėte pusiausvyrą ir apsaugotumėte apatinę nugaros dalį.

Modifikacijos ir variacijos

Štai keletas būdų, kaip pritaikyti šoninį sklendimą pagal jūsų treniruočių lygį:

  • Pradedantiesiems: Atliekite pratimą ant kilimėlio be judančio paviršiaus, kad praktikuotumėte pusiausvyrą ir lankstumą prieš bandydami jį reformatorių mašinoje.
  • Pažengusiems: Pridėkite "šoninį pritūpimą" prie šoninio sklendimo pratimo, kad padidintumėte intensyvumą ir stiprintumėte sėdmenų raumenis.

Pakartojimų ir setų skaičius

Atlikite 8-10 pakartojimų kiekvienai šonai ir kartokite 2-3 setus pagal jūsų lankstumą ir jėgą. Koncentruokitės į gerą techniką ir gilius tempimus maksimaliam poveikiui.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai ruošiatės judėjimui, ir iškvėpkite, kai tempiate koją į šoną. Tai padeda išlaikyti kūno branduolį stabilų ir kūną subalansuotą viso pratimo metu.

Grįžti į tinklaraštį