Šoninis šokinėjimas

Side-to-Side Hops yra pliometrinis pratimas, kuris pagerina balansą, stabilumą ir sprogstamąją jėgą. Šis pratimas orientuotas į kojų raumenis, ypač blauzdas, sėdmenų raumenis ir šerdies raumenis, kartu didinant širdies ritmą ir suteikiant gerą kondicinį treniravimą.

Teisinga Forma ir Technika

Kaip teisingai atlikti Side-to-Side Hops:

  1. Pradinė pozicija: Stovėkite kojomis pečių plotyje, lengvai sulenktomis kelėmis, rankomis šalia kūno pusiausvyrai palaikyti.
  2. Judėjimas: Šokite sprogstamai iš kairės į dešinę ir nusileiskite minkštai ant abiejų kojų su lengvai sulenktais keliais. Greitai kartokite judesį iš vienos pusės į kitą.
  3. Kontrolė: Sutelkite dėmesį į tai, kad nusileistumėte kontroliuotai ant pirštų ir naudokite šerdies raumenis stabilumui išlaikyti viso pratimo metu.
  4. Kvėpavimas: Iškvėpkite šokdami, įkvėpkite nusileidę.

Dažnos Klaidos

Norėdami maksimaliai išnaudoti pratimą, venkite šių dažnų klaidų:

  • Greiti, nekontroliuojami šuoliai: Šokite kontroliuojamu tempu, kad išvengtumėte traumų, ir nusileiskite minkštai su sulenktomis kelėmis, kad sumažintumėte sąnarių apkrovą.
  • Šerdies stabilumo trūkumas: Įtraukite šerdies raumenis, kad išvengtumėte per didelio sukimosi ar pusiausvyros praradimo.

Pakeitimai ir Variacijos

Išbandykite šias variacijas, kad pritaikytumėte pratimą savo lygiui:

  • Pradedantiesiems: Šokite lėtesniu tempu ir trumpesniu atstumu tarp kiekvieno šuolio.
  • Pažengusiu lygmeniu: Padidinkite intensyvumą, pridėdami svorį arba naudodami pasipriešinimo juostą aplink kulkšnis papildomam pasipriešinimui.

Kartojimai ir Setai

Siekite atlikti 3 setus po 10-15 šuolių kiekvienoje pusėje. Side-to-Side Hops yra puikus būdas pagerinti tiek sprogstamąją jėgą, tiek kondiciją.

Grįžti į tinklaraštį