Šoniniai aukšti keliai

Bridge to Crab Reach yra mobilumo ir jėgos pratimas, aktyvinantis kūno centrą, pečius, klubus ir nugarą. Šis pratimas puikiai tinka gerinti lankstumą ir kūno kontrolę, dažnai naudojamas Animal Flow programuose ir mobilumo treniruotėse. Bridge to Crab Reach sujungia tiltą su sukimosi judesiu, kuris padeda atidaryti krūtinę ir klubus, tuo pačiu stiprinant kūno centrą ir pečius.

Tinkama forma ir technika

Štai kaip teisingai atlikti Bridge to Crab Reach:

  1. Pradėkite krabų pozicijoje, su delnais padėtais ant grindų už savęs, koja klubų pločio atstumu ir keliai sulenkti.
  2. Stumkite klubus į viršų į tiltą (krabų tiltą) ir įtempkite sėdmenis.
  3. Išlaikykite stabilumą klubuose ir pakelkite vieną ranką virš galvos, sukdami kūną ir tiesdami ranką į priešingą pusę.
  4. Išlaikykite poziciją kelias sekundes, tada kontroliuojamai grįžkite į pradžios poziciją. Pakeiskite ranką ir pakartokite kitoje pusėje.

Koncentruokitės į kūno centro įtempimą ir klubų kėlimą per visą judesį, kad gautumėte maksimalų pratimo poveikį.

Dažnos klaidos

Venkite šių dažnų klaidų atliekant Bridge to Crab Reach:

  • Žeminti klubus: Užtikrinkite, kad klubai būtų keliami per visą judesį, kad neprarastumėte stabilumo.
  • Prasta kontrolė sukimo metu: Venkite per daug suktis. Išlaikykite judesį kontroliuojamą ir stabilų, kad apsaugotumėte nugarą ir pečius.
  • Per greitas atlikimas: Atlikite pratimą lėtai ir kontroliuojamai, kad gautumėte daugiausiai iš kiekvieno judesio.

Modifikacijos ir variacijos

Pritaikykite pratimą pagal savo lygį:

  • Pradedantieji: Atlikite pratimą su mažesniu klubų kėlimu arba koncentruokitės tik į tiltą, kol pridėsite sukimo judesį.
  • Pažengę: Pridėkite svorius, tokius kaip hanteliai, kad padidintumėte iššūkį, arba atlikite judesį greičiau kaip dalį didelio intensyvumo treniruotės.

Pakartojimų ir setų skaičius

Atlikite 6-8 pakartojimus kiekvienai pusei 2-3 setuose, priklausomai nuo jūsų jėgos lygio. Koncentruokitės į kontrolę ir tinkamą formą prieš didinant intensyvumą.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai grįžtate į pradžios poziciją, ir iškvėpkite, kai keliate ranką ir sukate kūną. Tai padeda išlaikyti stabilumą kūno centre ir kontrolę judesyje.

Grįžti į tinklaraštį