Stovimos kojos-į-didįjį-pirštą poza

Stovintis ranka iki didžiojo piršto, arba Utthita Hasta Padangusthasana, yra sudėtinga pusiausvyros pozicija jogoje, kuri stiprina kojas, kernus ir kulnus. Ji taip pat suteikia gilią šlaunies tempimo patirtį ir iššaukia klubų lankstumą. Tai puiki pozicija, skirta pagerinti tiek jėgą, tiek pusiausvyrą, taip pat sutelkti dėmesį į koncentraciją.

Teisinga technika ir vykdymas

  1. Pradėkite stovėdami su kojomis kartu ir rankomis ant klubų.
  2. Pakelkite dešinį kelį link krūtinės ir suimkite didįjį pirštą su taikiu sukibimu (rodyklių ir ilguoju pirštu aplink pirštą).
  3. Išlaikykite pusiausvyrą, ištiesdami kairę ranką į šoną, lėtai ištiesdami dešinį koją tiek, kiek leidžia lankstumas.
  4. Koncentruokite žvilgsnį į tašką priešais save, kad išlaikytumėte stabilumą, ir laikykite klubus kvadratinėje pozicijoje.
  5. Po to, kai išlaikysite poziciją, galite padidinti iššūkį, traukdami dešinę koją į šoną, tuo pačiu išlaikydami aktyvų branduolį.

Įprastos klaidos

  • Klaida: Pernelyg apvalinti nugarą. Daugelis pasvyra į priekį, norėdami pasiekti didįjį pirštą, kas gali sukelti disbalansą. Sprendimas: Laikykite nugarą tiesiai ir krūtinę pakeltą, kad pagerintumėte stabilumą.
  • Klaida: Būti pasvirusi stovinčioje kojoje. Tai gali susilpninti pusiausvyrą. Sprendimas: Ištieskite stovinčią koją ir išlaikykite ją aktyvią, kad pagerintumėte paramą.

Modifikacijos ir variacijos

  • Pirmųjų kartų modifikacija: Jei negalite pasiekti didžiojo piršto, galite naudoti jogos diržą aplink pėdą ir laikyti jį, kad pailgintumėte pasiekiamumą.
  • Pažengusi variacija: Norėdami didesnio iššūkio, pabandykite pakelti žvilgsnį į lubas arba pasilenkti link kojos, laikydami pirštą.

Pakartojimų ir setų skaičius

Išlaikykite poziciją 20-30 sekundžių kiekvienai pusei ir pakartokite 2-3 kartus kiekvienai kojai norint sustiprinti tiek pusiausvyrą, tiek lankstumą.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite giliai ir tolygiai. Įkvėpkite, kai keliate kelią, ir iškvėpkite, kai pamažu ištiesiate koją priešais save. Nuolat ir ramiai kvėpuodami padėsite sau rasti ir išlaikyti pusiausvyrą.

Video: Stovintis rankas iki didžiojo piršto Atliktas Moterų

Čia yra du vaizdo įrašai, kurie rodo, kaip atlikti Stovintį ranką iki didžiojo piršto:

Grįžti į tinklaraštį