Nugara Curl

Stuburo lenkimas, taip pat žinomas kaip Dubens lenkimas, yra pagrindinė Pilateso pratyba, kuri sutelkia dėmesį į core raumenų stiprinimą ir stuburo lankstumo gerinimą. Ši pratyba padeda atleisti įtampą juosmens srityje ir aktyvuoja sėdmenų raumenis bei keturgalvius, todėl ji puikiai tinka stuburo apšilimui ir kūno paruošimui sudėtingesniems judesiams.

Teisingas atlikimas

Štai kaip teisingai atlikti Stuburo lenkimą:

  1. Gulėkite ant nugaros, kelius sulenkę, o pėdas padėkite plačiai pečių lygyje ant grindų. Rankos sukryžiuotos šalia kūno, delnai nukreipti žemyn.
  2. Įkvėpkite, o iškvėpdami įtraukite pilvą link stuburo ir pradėkite ridenti dubenį nuo grindų, pakeldami juosmens sritį, vėliau - vidurinę nugarą, kol pasieksite pečius.
  3. Laikykite šią poziciją akimirką, o įkvėpdami lėtai vėl ridenkite žemyn, po vieną slankstelį, kol juosmens sritis vėl prisilies prie grindų.

Dažniausios klaidos

Norėdami kuo geriau pasinaudoti pratyba, venkite šių klaidų:

  • Trūksta pilvo palaikymo: Užtikrinkite, kad pilvas būtų įtrauktas visos judesio metu, kad apsaugotumėte juosmens sritį.
  • Per didelis išlinkimas: Venčiate pakelti klubus per aukštai, nes tai gali sukelti nereikalingą apkrovą juosmens sričiai.

Vaizdo demonstracijos

Žiūrėkite šiuos vaizdo įrašus, kad išmoktumėte teisingą Stuburo lenkimo techniką:

Modifikacijos ir variantai

Pratimą pritaikykite prie savo lygio:

  • Pirmas kartas: Atlikite pratimą su mažesniu judesių amplitudės, jei jaučiate sustingimą nugaros ar klubų srityje.
  • Pokyčiai: Laikykite poziciją viršuje ilgiau arba pridėkite "pulso" judesius klubuose, kad papildomai aktyvuotumėte sėdmenų raumenis.

Pasikartojimų ir rinkinių skaičius

Atlikite Stuburo lenkimą 2-3 rinkiniuose su 8-10 pasikartojimų. Didinkite pasikartojimų skaičių, kai tapsite stipresni.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite prieš pradėdami ridenti aukštyn, ir iškvėpkite, kai keliate nugarą. Laikykite kvėpavimą kuo lygesniu ir kontroliuojamesniu viso pratimo metu, kad pagerintumėte stabilumą ir raumenų aktyvaciją.

Grįžti į tinklaraštį