Tricepų atsispaudimai ant kėdės

Tricep dips ant kėdės yra paprastas, bet labai efektyvus pratimas tricepso, pečių ir krūtinės stiprinimui. Pratimas naudoja kūno svorį, kad izoliotų tricepsą, ir reikalauja minimalios įrangos, todėl jis puikiai tinka namų treniruotėms. Viskas, ko jums reikia, yra tvirta kėdė ar suolas.

Tinkama forma ir technika

Štai kaip atlikti tricep dips ant kėdės teisinga technika:

  1. Padėkite rankas ant tvirto kėdės krašto, pirštai nukreipti į priekį, ir padėkite kojas priešais save su ištiestomis kojomis.
  2. Laikykite klubus arti kėdės ir nuleiskite kūną, sulenkdami alkūnes, kol viršutinės rankos bus lygiagrečios grindims.
  3. Paspauskite save aukštyn išlyginę alkūnes ir pakartokite judesį.
  4. Laikykite žvilgsnį į priekį ir įtempkite kūno centrą, kad išlaikytumėte gerą pusiausvyrą ir techniką viso judesio metu.

Įsitikinkite, kad nenaudojate kojų, kad padėtumėte judesiui – sutelkite dėmesį į tricepsą.

Dažnos klaidos

Venkite šių dažnų klaidų atliekant tricep dips ant kėdės:

  • Per daug pakelti pečiai: Įsitikinkite, kad pečiai nekyla į ausis. Laikykite pečius žemai ir lenkite tik alkūnes, kad tinkamai aktyvintumėte tricepsą.
  • Pasvirusi laikysena: Laikykite nugarą tiesiai ir venkite kūno per daug lenkimo į priekį, nes tai gali sumažinti tricepso aktyvaciją ir apkrauti pečius.
  • Kojų per didelis naudojimas: Jei jūsų kojos per daug padeda judesiui, tricepsas mažiau aktyvuojamas. Geriausiems rezultatams naudokite rankas kūno pakėlimui.

Modifikacijos ir variacijos

Štai keletas būdų, kaip pritaikyti tricep dips pagal savo lygį:

  • Pradedantiesiems: Sulenkite kelius, kad sutrumpintumėte atstumą tarp kojų ir kėdės. Tai sumažina apkrovą rankoms ir palengvina pratimą.
  • Patyrusiems: Padėkite kojas ant kitos kėdės ar suolo, kad padidintumėte pasipriešinimą. Taip pat galite pridėti svorio plokštę ant klubų, kad pratimas būtų sudėtingesnis.

Pakartojimų ir setų skaičius

Atlikite 10-15 pakartojimų 3 setuose, su trumpais poilsiais tarp setų. Palaipsniui didinkite pakartojimų ir setų skaičių, kai tampate stipresni.

Kvėpavimo technika

Įkvėpkite, kai nuleidžiate kūną, ir iškvepkite, kai stumdami save pakėlėte. Tai padeda jums išlaikyti kontrolę ir teisingą formą viso judesio metu.

Grįžti į tinklaraštį