Ugnies rąsto poza

Ugnies rąsto poza, taip pat žinoma kaip Agnistambhasana arba "Dvigubas Pigeon", yra gili klubų atidarymo poza, kuri tempia sėdmenų raumenis ir šlaunis. Ji padeda atpalaiduoti įtampą klubuose ir pagerina dubens lankstumą. Ši poza taip pat naudinga virškinimui stimuliuoti ir pusiausvyrai subalansuoti.

Tinkama technika

Štai kaip atlikti Ugnies rąsto pozą:

  1. Pradėkite sėdėdami su ištiestomis kojomis priešais save.
  2. Pasukite dešinį kelį ir padėkite dešinę blauzdą lygiagrečiai kilimėliui.
  3. Pasukite kairį kelį ir padėkite kairiąją blauzdą ant dešiniosios, leidžiant kairiajai kulkšnei gulėti ant dešinio kelio, o kairiam keliui būti virš dešinės kulkšnies. Abi blauzdos turėtų būti sudėtos kaip "malkos".
  4. Laikykite nugarą tiesią ir giliai kvėpuokite. Jei jaučiate patogiai, galite pasilenkti į priekį, kad išryškintumėte tempimą klubuose.
  5. Laikykite poziciją 5-10 kvėpavimų prieš pereidami į kitą pusę.

Dažnos klaidos

  • Įtempti klubai arba keliai: Jei keliai nesiekia žemės, padėkite po jais antklodę ar blokelį, kad suteiktumėte palaikymą.
  • Nugara nuleista: Laikykite stuburą ilgą ir venkite sulinkimų viršutinėje kūno dalyje.
  • Per arti padėtos kojos: Jei kulkšnys jaučiasi įtemptos, stumkite kojas šiek tiek toliau nuo kūno, kad sumažintumėte apkrovą.

Modifikacijos ir variacijos

Jei jums reikia lengvesnio varianto arba norite išplėsti poziciją, pabandykite šias modifikacijas:

  • Palaikymas po keliais: Naudokite jogos blokelius arba susuktas antklodes po keliais, kad sumažintumėte įtampą klubuose ir apsaugotumėte kelius.
  • Pasilenkite į priekį: Norėdami gilesnio klubo atidarymo, pasilenkite į priekį iš klubų su ilga nugara ir padėkite rankas priešais save.

Vaizdo demonstracijos

1. Jogos Ugnies rąsto poza klubo atidarymui (Moterims)

Čia instruktorius parodo, kaip atlikti Ugnies rąsto pozą, sutelkiant dėmesį į klubų atidarymą ir gilaus kojų tempimą.

2. Kaip įvaldyti Ugnies rąsto pozą

Išsami Ugnies rąsto pozos instrukcija su technikos ir variacijų paaiškinimais.

Pakartojimų ir setų skaičius

Laikykite Ugnies rąsto pozą 5-10 kvėpavimų kiekvienai pusei. Kartokite 2-3 kartus, jei norite, arba naudokite poziciją kaip dalį užbaigiamojo praktikos, kad ištiesintumėte klubus.

Kvėpavimo technika

Kvėpuokite giliai, kol laikote nugarą ilgą. Su kiekvienu iškvėpimu stenkitės vis labiau atsipalaiduoti klubuose ir leisti keliams nusileisti žemyn, nespaudžiant jų.

Grįžti į tinklaraštį