Valytuvai

Vėjo Valytuvai pratimai yra galingas core judesys, kuris taikosi į šoninius raumenis, tiesiuosius pilvo raumenis ir klubo lenkėjus. Jis padeda kurti core jėgą, gerina rotacijos stabilumą ir pagerina atletinį pasirodymą. Šis pažengęs judesys yra idealus tiems, kurie nori iššūkio savo vidurinei daliai ir išvystyti didesnį core kontrolę.

Tinkama forma ir technika

Norėdami teisingai atlikti Vėjo Valytuvus, vykdykite šiuos veiksmus:

  1. Pradinė padėtis: Gulėkite ant nugaros, rankas ištiestas į šonus, kad palaikytumėte pusiausvyrą. Pakelkite kojas, kad jos būtų tiesios ir statmenos grindims.
  2. Pakelkite kojas: Lėtai sukite kojas į vieną pusę, neleidžiant joms paliesti grindų, įsijungus core, kad išlaikytumėte kontrolę.
  3. Grįžkite į centrą: Naudokite šoninius raumenis, kad trauktumėte kojas atgal į vidurį, tada sukite jas į priešingą pusę.
  4. Pakartokite: Tęskite pakaitinius judesius kontroliuojamu būdu, kad maksimaliai įsitrauktų core.

Dažnos klaidos

Venkite šių dažnų klaidų darydami Vėjo Valytuvus:

  • Neleisti apatine nugaros daliai pakilti: Laikykite nugarą plokščią prieš grindis, kad išvengtumėte stuburo įtempimo ir prarastumėte core įsitraukimą.
  • Naudoti impulsus: Per greitai siūbti kojas sumažina pratybų efektyvumą. Susitelkite į lėtą, kontroliuojamą judėjimą, kad gautumėte geresnių rezultatų.
  • Buvimas išlenktomis kojomis: Stenkitės laikyti kojas kuo tiesesnes. Jei tai per sunku, šiek tiek sulenkite kelius, bet dirbkite, kad juos ištiesintumėte, kai jūsų core stiprėja.

Modifikacijos ir variantai

Jei Vėjo Valytuvai yra per sunkūs arba norite išbandyti kitus variantus, apsvarstykite šiuos:

  • Sulenktos kojos vėjo valytuvai: Pradedantiesiems, sulankstant kojas sumažins intensyvumą, vis dar dirbant jūsų core.
  • Kabantys vėjo valytuvai: Didesniam iššūkiui, pakabinkite iš traukiamojo stovo ir atlikite tokį pat judesį, kuris prideda išlaikymo jėgos iššūkį.
Repų diapazonai ir rinkiniai

Siekite 3 rinkinių po 10-12 pakartojimų kiekvienai pusei. Susitelkite į kontrolę ir tinkamą formą, ilsėdamiesi 60-90 sekundžių tarp rinkinių.

Kvėpavimo patarimai

Norėdami išlaikyti core įsitraukimą, vadovaukitės šiuo kvėpavimo modeliu:

  • Įkvėpkite, kai leidžiate kojas į vieną pusę.
  • Iškvėpkite, kai grąžinate kojas į centre.
Grįžti į tinklaraštį