Hvordan vaske treningstøy | vedlikehold og vask av treningstøy

Kaip išvalyti aktyviosios aprangos?

Deja, taip yra, kad kai kuriems drabužiams, ypač sportinei aprangai, nemalonus kvapas gali prilipti šiek tiek labiau, net jei jis yra naujai išskalbti. Sportiniai drabužiai gali "apgauti" jus, nes pradeda smirdėti iš karto po aktyvumo. Galime pateikti keletą gerų patarimų, kaip skalbioti ir išlaikyti savo sportinius drabužius kuo geriausiai.

 

Jūsų sportinė apranga veikia taip, kad ji laikys jus sausus ir leis jums jaustis žvaliai ir sportiškai. Po intensyvios treniruotės daugelis žmonių pastebi, kad jie nesmirdi visiškai optimaliai ir prakaitas gali gerai įsigerti į jūsų drabužius. Neteisingai skalbiant sportinę aprangą gali būti taip, kad skalbimas nesunaikina kvapo, ir daugeliu atvejų jie gali smirdėti dar labiau nei anksčiau. Nepriklausomai nuo to, ar sportinė apranga yra brangi ar pigi, prakaito kvapas neturėtų likti audinyje, ir tai tik priklauso nuo to, kaip teisingai skalbate drabužius.

 

Kaip dažnai turėčiau skalbti sportinius drabužius?

Tikiuosi, kad po treniruotės liko šiek tiek jėgų, kad galėtumėte įjungti skalbimo mašiną, nes tai geriausia, ką galite padaryti, kad išvengtumėte nemalonaus ir rūgštaus kvapo prilipimo prie jūsų drabužių. Kitaip tariant, labai protinga skalbti sportinius drabužius kuo greičiau po naudojimo. Jei dėl kokių nors priežasčių negalite jų iškart išskalbti, turėtumėte bandyti vengti jų maišyti su likusia skalbinių partija ir geriau kabinti juos, kad jie galėtų šiek tiek pakvėpuoti.

Mes rekomenduojame labai stipriai skalbti sportinius drabužius atskirai, kad išvengtumėte nudažymo ir kvapo persidavimo į kitus drabužius.

 

Kokio skalbimo priemonės naudoti?

Kokia skalbimo priemonė naudojama, gali turėti didelės įtakos tam, kiek ilgai sportiniai drabužiai išlaiko savo kokybę. Pirmiausia svarbu paminėti, kad reikėtų vengti miltelių skalbimo priemonių ir geriau naudoti skystą skalbimo priemonę savo sportinei aprangai. Taip rizikuojama, kad milteliai nebus tinkamai išskalbiami, o tai gali pakenkti audiniui. To pasakyta, yra įvairių skalbimo priemonių, sukurtų sportiniams drabužiams skalbti. Šiandieninės skalbimo priemonės sugeba išvalyti leggingsus žemesnėje temperatūroje, todėl jums nereikia nerimauti, kad drabužiai nebus išvalyti nuo prakaito kvapo. Jei sportinė apranga turi vilnos, ji turėtų būti skalbiama su specialia skalbimo priemone, pavyzdžiui, milo.

Galbūt būtų protinga pirmiausia skalbti sportinius drabužius šaltame vandenyje, kad pašalintumėte druskas ir kitus likučius, kurie susikaupė.

 

Kokį skalbimo režimą naudoti?

Dauguma skalbimo mašinų turi sportinį programą, ir rekomenduojama naudoti šį, nes jis yra specialiai pritaikytas sportiniams drabužiams, ir tokiu būdu drabužiai skalbiami efektyviau. Kai kurios skalbimo mašinos neturi tokios programos, ir tuomet rekomenduojame naudoti sintetines ciklus, kadangi funkcija yra gana panaši.

 

Kiek laipsnių turėčiau naudoti?

Viena iš priežasčių, kodėl sportinė apranga vis dar smirda po skalbimo, yra ta, kad ji paprastai skalbiama per silpnai šiltoje temperatūroje. Visada rekomenduojama patikrinti etiketes ir laikytis skalbiimo nurodymų ant sportinės aprangos. Prigludę drabužiai, tokie kaip apatiniai ir leggings, iš tikrųjų turėtų būti skalbiami 60 laipsnių temperatūroje, kad atliktų higienišką skalbimą. Problema ta, kad tai gali pakenkti audiniui, o kai kurie sportiniai drabužiai pažymėti su žemesne temperatūra. Dažnai rasite, kad ant leggingsų rašoma 40 laipsnių, kai kuriems modeliams toleruojama tik 30 laipsnių. Nepaisant to, saugiausia visada bus pasirinkti sportinį programą 40 laipsnių temperatūroje arba sintetinis programą 30 laipsnių su skalbimo priemone, kuri yra specialiai parinkta sportinei aprangai.

 

Švelninimo priemonės ir džiovyklė?

Švelninimo priemonės arba skalbimo priemonės nerekomenduojama naudoti ant sportinių drabužių, nes ši apranga paprastai pagaminta iš techninių ir funkcinių medžiagų, kurios yra vandens atstumiančios ir kvėpuojančios. Kvėpuojanti medžiaga yra smulkiai austos audinio pluoštai, ir bet koks švelninimas gali paveikti tiek kvėpavimo savybes, tiek vandens atstumiamąsias medžiagas drabužiuose. Nors tai puikiai veikia įprastiems drabužiams, tai nėra gera idėja naudoti ant sportinės aprangos. Didžiausia klaida, kurią žmonės daro, kai skalbia sportinius drabužius, yra švelninimo priemonės naudojimas, nes tai sustiprina prakaito kvapą. Jei ant drabužių priežiūros nurodymų nieko kita nėra, mes nerekomenduojame naudoti skalbimo priemonių sportiniams drabužiams.

Sportiniai drabužiai neturėtų būti dedami į džiovyklę. Techniniai sportiniai drabužiai paprastai turi medžiagų, kurios kvėpuoja, yra vandens nepralaidžios, elastingos ir tempiasi. Šios savybės daro tokius drabužius labai jautrius netinkamam elgesiui, ir reikia nedaug, kad rizikuotumėte sunaikinti sportinės aprangos funkcionalumą. Kitaip tariant, aukšta centrifuga ir džiovyklės naudojimas gali sugadinti sportinės aprangos tempimą. Todėl mes labai rekomenduojame, kad savo sportinės aprangos neįdėtumėte į džiovyklę, o geriau jas kabinti ant drabužių stovo arba džiovinti lauke.

 

Kaip atsikratyti prakaito dėmių?

Ar jums reikia pagalbos, kaip pašalinti prakaito dėmes iš savo sportinės aprangos?

Štai keletas dėmių šalinimo priemonių, kurias galite išbandyti:

  • Acetonas - Šis metodas pašalina riebalus, laką ir plastiką. Būkite atsargūs, nes netinka naudoti ant acetato ir triacetato, ir atminkite, kad tai yra labai degus.
  • Actas , kuris yra penki-septyni procentai - tai gali padėti pašalinti prakaito dėmes
  • Citriška rūgštis - Gali būti naudojama kaip rūsčiai ir balinimui, ištirpinkite arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties per 100 ml vandens.
  • Vanduo - Paprasčiausia, ką galite padaryti, tai tiesiog naudoti vandenį. Jei tai yra bet kokios rūšies kūno dėmė, kuri gali būti viskas nuo prakaito iki kiaušinio baltymo, tai ištirps su šaltu vandeniu. Jei norite pašalinti riebalų dėmes, naudokite karštą vandenį.

 

Kaip skalbti rūgštinę sportinę aprangą

Jei sportinė apranga vis dar turi rūgštų kvapą, galite naudoti actą kaip skalbimo priemonę, kad pašalintumėte rūgštų kvapą iš drabužių. Taip pat galite sudėti drabužius, kurie blogai kvepia, į vandenį su actu per naktį, o po to išskalbti drabužius į skalbimo mašiną su įprasta skalbimo priemone.

 

Kaip skalbti treningo leggingsus?

Turėtumėte skalbti treningo leggingsus po maksimalaus dienos naudojimo. Tai sumažins bakterijas ir pašalins kvapą. Taip pat galite pasvarstyti pagal savo treniruotės pobūdį. Ar tai buvo aukštos intensyvumo treniruotė su daug prakaito? Ar buvo viena valanda pasivaikščiojimo? Jei per treniruotę stipriai prakaitavote, aišku, kad treningo leggingsai gali nuvykti į skalbimo mašiną. Leggingsai gali tapti nepatogūs, jei per treniruotę stipriai prakaitavote. Kalbant apie žemos intensyvumo treniruotes ir mažą prakaitavimą, galite patys nuspręsti, ar norite juos išskalbti, ar naudoti dar kartą.

Nepaisant to, net ir trumpas pasivaikščiojimas gali sukelti kvapą. Yra gerų skalbimo priemonių, ir rekomenduojama naudoti tai, kas specialiai sukurta sportinei ir laisvalaikio aprangai, efektyviai pašalinanti nemalonų kvapą iš leggingsų.

Svarbu atsiminti, kad nesupainiotumėte sportinės aprangos su kitais tekstilės gaminiais. Tai gali pakenkti sintetiniam audiniui ir padidinti tikimybę, kad drabužiai praras savo technines savybes, kaip mūsų Vortex 2 Leggings su kompresija ir aukštesniu elastano lygiu. Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų leggingsus, galite skaityti čia.

 

Jei jums reikia pagalbos, ieškant tinkamų leggingsų, galite perskaityti mūsų galutinį leggingsų gidą.

Skaitymo taisyklės sportinių drabužių priežiūrai

Trumpas santrauka, kaip galite išlaikyti sportinius drabužius kuo geriau, ir teisingai juos skalbti:

  • Venkite palikti naudotą sportinę aprangą ilgai prieš skalbimą
  • Skalbti drabužius kuo greičiau po treniruotės
  • Skalbti aukštoje temperatūroje, jei įmanoma.
  • Nenaudokite švelninimo priemonės
  • Venkite džiovyklės
  • Naudokite tinkamą skalbimo priemonę  

 

Tilbake til bloggen