pilates guide nybegynnere

Geriausi patarimai apie pilatesą

Šiame vadove mes surinkome geriausius patarimus pilates. Nesvarbu, ar esate pradedantysis ir ką tik pradėjote praktikuoti pilates, ar jau kurį laiką tai darote, tikrai rasite naudingos informacijos šiame vadove, kuri, tikimės, dar labiau motyvuos jus šiai treniruočių formai ir viskam, kas su ja susiję.

Nesvarbu, ar esate pradedantysis jogoje? Peržiūrėkite mūsų vadovą pradedantiesiems jogai čia.

Kas yra pilates?

Pilates yra treniruočių forma, įkvėpta jogos pagrindų, siekiančių sujungti protą ir kūną. Ją sukūrė Joseph Pilates prieš Antrąjį pasaulinį karą, kad rehabilituotų ir pagerintų karių fizinę būklę. Treniruotės vyksta su lėtai, koordinuotai judesiai, kurie koncentruojasi į jėgą, lankstumą, judrumą, bet ir kūno-proto sąsają, tai yra, kaip galva gali valdyti kūno judesius. Šios treniruotės pratimai gali būti atliekami be aparatų, kai naudojate tik savo kūno svorį, arba su aparatais, kad galėtumėte treniruoti įvairias kūno dalis, pavyzdžiui, kelius ir kulkšnis.

Kas yra skirtumas tarp Joga ir pilates?

Na, tiek joga, tiek pilates vyksta lėtai, koordinuotai judant su apgalvota kvėpavimo praktika, ir abiejose yra nauda, susijusi su vidurio jėga ir lankstumu. Abi stipriai akcentuoja proto ir kūno sujungimą ir didesnį sąmoningumą apie įvairius judesius, kuriuos kūnas atlieka treniruočių metu ir po jų.

Pilates, be to, kas jogai trūksta, leidžia naudoti įvairius aparatūrus, kad padidinta raumenų ir judrumo nauda. Taip pat pilates labiau orientuotas į vidurinių raumenų treniravimą, tuo tarpu joga treniruoja visą kūną.

Kam pasirinkti pilates?

Jei norite padidinti savo vidurinės jėgos, ar pagerinti judrumą tuo pačiu metu gerinant raumenų būklę ir užkertant kelią raumenų ir kaulų pervargimui. Jei norite stiprumo, bet ne didelių raumenų, tai ideali treniruotė jums. Šiuose pratimai treniruojate ne tik nugarą ir pilvą, bet ir vidurinius raumenis bei kūno kontrolę.

  • Gerina pusiausvyrą
  • Mažina nugaros skausmus
  • Gerina kūno kontrolę
  • Mažina stresą
  • Gerina judrumą

Pilates pratimai

1. Dubens lenkimas

Gulėkite ant kilimėlio su sulenktomis keliais, kurie rodo į viršų, pėdos plokščios ant grindų. Įsitikinkite, kad pėdos yra klubų pločio atstumu viena nuo kitos.

Įkvėpkite – pasiruoškite

Issišilkite – pakelkite stuburą į tiltą

Įkvėpkite – pailsėkite viršuje ir nukreipkite kelius virš pirštų, kad atidarytumėte klubus

Issišilkite – atsipalaiduokite krūtinę ir nuleiskite stuburą žemyn

Jei norite šiek tiek daugiau pasipriešinimo šioje treniruotėje, galite naudoti treniruotės juostas aplink kelius ir laikyti kelius klubų pločio atstumu.

2. Kryžminimas

Gulėkite ant nugaros su abiem kojomis stalo pozicijoje, tai yra, klubai ir keliai yra sulenkti 90 laipsnių, o pėdos yra pakeltos, o rankos už galvos


Issišilkite - pakelkite galvą, kaklą ir pečius, stumdami šonkaulius link bambos

Įkvėpkite - laikykite poziciją

Issišilkite - sukimkite dešinę alkūnę link kairiojo kelio, tuo pačiu ištempdami dešinę koją

Įkvėpkite - grįžkite į ankstesnę poziciją

Issišilkite - sukimkite į priešingą pusę

3. Šoniniai lenkimai

Būdamas ant šono, paspauskite ant dilbio ir alkūnės, laikydami abiejų kelių sulenkimą. Pėdos bus už jūsų, keliai bus ant klubų linijos.


Issišilkite - stumdami dilbį žemyn ant grindų, pakelkite klubus į orą.

Įkvėpkite - nuleiskite klubus perpus.

Issišilkite - pakelkite klubus vėl.

Įkvėpkite - kontroliuojamai nuleiskite klubus. Kartokite kitam šonui.

Pilates drabužiai

Supratus, kas yra pilates ir kokią naudą jis gali suteikti, prasminga pradėti turint tinkamus drabužius, svarbu turėti patogius drabužius, kurie netrukdytų jūsų treniruotėms. Porą leggings, kurie yra minkšti, elastingi ir squat proof, kartu su viršumi, turinčiu seamless konstrukciją, kuri nesukelia dirginimo odai treniruotės metu. Galite pasirinkti, ar norite dėvėti kojines, ar ne darydami pilates pratimus, jei nuspręsite užsidėti kojines, gerai turėti porą, kurios būtų lengvos ir patogios.

Bambuko kojinės treniruotėms Bambuko kojinės moterims
Jei domitės bambuko kojinėmis, galite perskaityti daugiau čia

Pilates leggings

Atliekant treniruotę svarbu pasirinkti leggings, kurie puikiai priglunda prie kūno, kad nereikėtų jaudintis, jog jie slenka aukštyn arba žemyn. Tuo pačiu, malonu turėti be siūlių treniruotinius leggings maksimaliai patogumo ir judėjimo laisvei. Elevate vortex leggings yra be siūlių treniruotės leggings su kompresija, suteikiančia gražų formos efektą. Leggings būna 7 skirtingų spalvų, čia yra pilna galimybė laisvai maišyti ir derinti su įvairiomis viršutinėmis dalimis! Softy leggings taip pat puikiai tinka, jei norite paprastų ir gerų treniruočių leggings. Kompresijos leggings turi anti-wrinkle efektą, kuris suteikia leggings lygią ir tvarkingą išvaizdą.

Pilates leggingsJuodi leggings
Grįžti į tinklaraštį