Treningssko i svart og hvit

Kaip pasirinkti tinkamus bėgimo batelius

Bėgimo bateliai gali būti lemiami gerai bėgimo patirčiai. Šiame straipsnyje rasite patarimų, ką turėtumėte apsvarstyti renkantis bėgimo batelius ir kuo skiriasi Endorphin RX1 ir Ventdry RX1.

Bėgimo bateliai bėgimui ant bėgimo takelio ir asfalto ar bekelėje?

T tanto asfaltas, tiek bėgimo takelis yra kieti paviršiai, reikalaujantys batelių su geru amortizavimu, kad būtų išvengta traumų. Šie paviršiai yra plokšti ir nereikalauja batelių su tvirtu sukibimu. Šiuo atveju bėgimo batelių padas, skirtas bėgimui ant bėgimo takelio ir asfalto, turėtų būti plokštas, kad užtikrintų sklandžią bėgimo patirtį.

Bėgimas bekelėje reikalauja batelių, turinčių tvirtą paviršių, kuris atsparus tiek vandeniui, tiek purvui. Padas turėtų turėti gerą sukibimą, nes jis turi užtikrinti, kad galėtumėte bėgti per šakas ir akmenis, nenuslysdami ar nenukrentant. Šių batelių padas dažnai yra šiek tiek žemesnis nei bėgimo batelių, skirtų bėgimui ant bėgimo takelio ir asfalto, kad būtų užtikrinta geresnė sąlytis su paviršiumi.

Skaitykite daugiau: Kaip teisingai bėgti


Amortizacija ir svoris bėgimo bateliuose

Bėgimo bateliai per pastaruosius metus iš esmės tapo lengvesni ir labai populiarūs lengvi batai. Lengvi bėgimo bateliai gali jaustis labiau reaguojantys ir greitesni bėgant. Tokie bėgimo bateliai dažnai turi storą, lengvą padą, tačiau suteikia gerą amortizaciją. Sunkesni bekelės bėgimo bateliai dažnai suteikia geresnį sukibimą ir turi tvirtesnį padą, kuris atlaiko sunkesnius paviršius. Tokie bateliai turi žemesnį padą, kuris užtikrina gerą kontaktą su paviršiumi. Renkantis bėgimo batelius, pirmiausia turėtumėte nustatyti, kokiam tikslui bus naudojami batai, ar tai būtų ilgų distancijų bėgimas, ar intervaliniai bėgimai. Trumpai tariant, tai priklauso nuo to, koks bėgikas esate, kiek daug bėgiate ir kur bėgiate.

Endorphin RX1 prieš Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Tinkamas bėgimui ant bėgimo takelio ir asfalto
    Tinkamas bėgimui bekelėje
      Chunky padą, suteikiantis gerą amortizaciją
        Tvirta padas su geru sukibimu
          Kvėpuojantis mesh medžiaga
            Atsparus vandeniui
              Drop 10mm
                Drop 10mm

                  Endorphin RX1 bateliai

                  Lengvi bėgimo bateliai su chunky padu, sukurti bėgimui ant bėgimo takelio ir asfalto. Šie bėgimo bateliai turi kvėpuojančią mesh medžiagą, kuri užtikrina, kad nė karto nesijausite drėgni ar prakaituoti bėgant didelio intensyvumo. Bateliai gali būti plaunami ir sukurti taip, kad ilgiau išlaikytų baltą spalvą.

                  Balti bėgimo bateliai su gera stabilumu


                  Ventdry RX1 bateliai

                  Atsparūs vandeniui bėgimo bateliai su tvirtu padu, suteikiančiu gerą sukibimą nelygiame reljefe. Tvirta padas užtikrina, kad galėtumėte bėgti per šakas ar akmenis, nenuslysdami ir nesusižeidę bėgant. Šie bateliai yra šiek tiek sunkesni nei Endorphin RX1, nes padas yra tvirtesnis ir sukurtas, kad atlaikytų sudėtingą tereno.

                  Tilbake til bloggen