Bytte løpesko, fritidssko eller joggesko

Penki ženklai, kad turėtumėte pakeisti bėgimo batus

Visos bateliai su laiku susidėvės, net jei jų ilgai nenaudojote. Yra auksinė taisyklė, kad bėgimo bateliai tarnauja 1000 km +/- 200 km. Tai, žinoma, priklauso nuo batelių ir nuo to, kaip gerai ar prastai jie buvo naudojami. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų susidėvėjimo požymiams, kurie gali pasirodyti ant batelių, ir vertinimus, kuriuos galite atlikti, kad pakeistumėte savo bėgimo batelius.

1. Jūs nepamenate, kada paskutinį kartą pirkote naujus bėgimo batelius

Bateliai turi gyvavimo trukmę, kurią paprastai matuojame kilometrais, tačiau net nenaudoti bateliai gali susidėvėti per vienerius ar dvejus metus. Putojantis sluoksnis, sudarantis svarbiausią batelių amortizacijos dalį, su laiku suyra ir tampa mažiau reaktyvus ir "gyvybingas". Net ir retkarčiais naudojant, rekomenduojama atnaujinti bėgimo batelius kasmet, o nuolat naudojant - kas 3-6 mėnesius.

Balti bėgimo bateliai su gera amortizacija

Mūsų bateliai Famme turi masyvų pado sluoksnį, pagamintą iš lengvos EVA putos, ir kartu su Ortholite vidpadžiu jie turi puikų gyvavimo trukmę. Kruopščiai sukurta įvairių savybių derinė padarė juos nepaprastai gerais bėgimo bateliais. Peržiūrėkite atsiliepimus, kuriuos gavome apie juos mūsų produkto puslapyje.

2. Jūsų bateliai turi daugiau raukšlių nei kojos po ilgos vonios

Vienas geriausių vizualių indikatorių batelių susidėvėjimui yra tarppado putos suspaudimas. Putos, kurios prarado reakciją, turės horizontalių raukšlių ir atrodys "suspaustos".

Tai geresnis indikatorius nei gumos padas batelių - kai kurie bėgikai ir žygeiviai sunaikina dalis gumos per mažiau nei 150 kilometrų dėl trinties, kurią bateliai patiria su kojomis.

3. Išorinis ir vidinis susidėvėjimas

Ieškokite skylių ar neįprasto susidėvėjimo. Tai yra ženklai, kad batelis yra per daug nunešiotas ir turėtų būti pakeistas.

Nors dauguma žmonių neturėtų keisti batelių kas 6 mėnesius, vis tiek yra gera idėja atidžiai juos apžiūrėti po 6 mėnesių naudojimo. Tai suteiks gerą nuorodą, kaip greitai jūsų bateliai dėvėsis.

4. Susidėvėjimas ant pado

Pažiūrėkite į batelių dugną; jei padas yra labai nunešiotas tam tikroje vietoje, tikriausiai atėjo laikas pakeisti juos.

Padėkite batelį ant plokščio, lygumo paviršiaus akies lygyje. Dauguma batelių turi stovėti lygiai, be jokių svyravimų. Jei kai kurios padų dalys yra labiau nunešiotos, batelis gali užsikimšti arba svyruoti, arba net stovėti šališkai.

"Normali" susidėvėjimas pasitaiko ant išorinio kulno ir tolygiai ant pirštų. Jei pastebite pernelyg didelį susidėvėjimą kitose vietose, tai gali būti ženklas, kad batelis yra nunešiotas arba kad jums gali prireikti kito tipo batelių pagal savo biomechaninius poreikius.

5. Viskas pradeda skaudėti

Būtų puiku, jei niekada nereikėtų pirkti naujo batelių poros. Tačiau kuo ilgiau naudojate batelį gyvavimo trukmėje, tuo mažiau paramos ir amortizacijos jis turi, o tai suteikia papildomą stresą ir nuovargį kojoms, blauzdoms, keliams ir klubams.

Peržiūrėkite mūsų straipsnį apie pronaciją, per didelį pronavimą ir per mažą pronavimą bei skausmus, kurie gali kilti dėl to.

Ar jaučiate, kad bėgimo bateliai yra plokšti, ar pastebėjote mažus dirginimus keliuose ar pėdose? Jei patiriate skausmą ir jis atrodo, kad sutampa su bateliais, kurie pradeda būti sena, juos pakeitus nauja, šviežia pora gali suteikti reikalingą palengvėjimą jūsų kūnui.

Jei manote, kad bateliai sukėlė neteisingą apkrovą ir susidėvėjimą įvairiose kūno dalyse, būtina pasižiūrėti į prevencinius metodus, kad skausmas neblogėtų. Peržiūrėkite mūsų straipsnį apie prevencinę treniruotę.

Patarimai, kaip išlaikyti kokybę

  • Laikykite juos sausus. Po lietaus ar intensyvaus naudojimo, kuris sukėlė prakaitą, užpildykite juos laikraščiu ar panašiu popieriumi ir leiskite jiems išdžiūti. Darykite tik paviršutinišką valymą nuo purvo ir panašaus ant sportinių batelių, arba bėgimo batelių ir niekada nekraukite juos į skalbyklę. Patikrinkite mūsų straipsnį, jei abejojate, kaip plauti batelius!

Tačiau mūsų universalius batelius galima plauti skalbyklėje. Išimkite raištelius ir vidpadžius ir nustatykite skalbyklę 30 laipsnių su mažais sukimais. Balti bateliai pagaminti taip, kad jie ilgiau išlaiko baltą spalvą.

  • Keiskite savo batelius. Galite gauti daugiau ridos iš kiekvienos batelių poros, nenaudodami jų iš eilės. Putojantis tarpas gali atsigauti visiškai iki 24 valandų. Be to, buvo įrodyta, kad žymiai sumažėja traumų dažnis, jei keisite naudojimą tarp dviejų skirtingų batelių porų, kadangi kūnas daro mažus prisitaikymus prie kiekvienos poros.
  • Laikykite juos vėsius. Nebent tai yra pensinis sneaker pora, kuri skirta spontaniškam naudojimui, kur laikote sportinių drabužių ir batelių rinkinį automobilyje, stenkitės nelaikyti batelių automobilyje, kuris gali tapti ekstremaliai karštas arba šaltas.

Dažnai naudojami bateliai turėtų būti laikomi vietoje, kuri užtikrina gerą oro cirkuliaciją ir kur jie patiria kuo mažiau dulkių, dėl kurių gali kauptis ant subtilių medžiagų.

Tilbake til bloggen