Intervalltrening for nybegynnere | hvordan komme inn i løpingen

Intervencinis treniravimas pradedantiesiems

Kaip pradėti bėgimą

 

 

Ar esate naujokas treniruotėse ir norite išbandyti bėgimą bei intervalines treniruotes? Tuomet šis straipsnis yra skirtas jums!

Pirmiausia svarbu turėti tinkamus batus, geriau sakant, bėgimo batus moterims, šie batai turi gerą amortizaciją ir palengvina veiklą, o jūs gerai jaučiatės dėl savo pasiekimų. Vėliau naudinga turėti veiklos planą, kuriame nustatysite, kaip dažnai, ilgai ir greitai atliksite veiklą, taip pat gali būti naudinga užsirašyti, kodėl norite tai daryti, kad galėtumėte prisiminti ir rasti motyvaciją.

svarbu apsirengti pagal sezoną, o jausmas, kai turite tinkamus įrankius, kad būtų sėkmingi, yra geriausias. Žiemą, kai temperatūra krenta, gerai turėti bėgimo leggingus su šukuota vidine puse, kad išlaikytumėte šilumą, kartu su bėgimo striuke su šilumos izoliacija, kuri vis dar jaučiasi lengva. Kai temperatūra kyla, artėjant vasarai, geras bėgimo leggingai kartu su sportiniu liemeniu, pritaikytu jūsų veikloms. Vestis tinkamais drabužiais, kad būtų sukurta nuotaika ir rasti įkvėpimo, yra svarbu.

Patarimai geram žiemos bėgimui - Geriausi patarimai

Bėgimo leggingai ir bėgimo batai moterims

Balti bėgimo bataiBalti bėgimo batai

Svarbu mėgautis bėgimu, neturėtumėte turėti labai griežtų reikalavimų pirmosioms treniruotėms; svarbu pirmiausia įprasti, o vėliau palaipsniui nustatyti griežtesnius planus ir tikslus. Kai jaučiatės pasiruošę, galite padidinti tempą ir įvesti intervalines treniruotes. Nepamirškite apšilti kūno prieš pradedant, tai gali užtekti 5 minučių pėsčiomis prieš pradėdami bėgti, o po treniruotės svarbu pailsėti, kad kūnas galėtų atstatyti savo jėgas.

Kaip pradėti treniruotę? - Jums reikalingi patarimai

 

Kas yra intervalinės treniruotės?

Šio tipo treniruotės esmė yra keisti aukštą ir žemą intensyvumą. Bėgimo treniruotėje tai reiškia, kad keičiate tempą tarp greito ir lėto per tam tikrą laikotarpį ir kartojate tai, kad gautumėte gerą treniruotę. Pavyzdžiui, galite pradėti 5 minutes eiti, tada padidinti intensyvumą iki 4 minučių bėgimo ir vėl bėgti 4 minutes, po to vėl grįžti prie bėgimo 4 minutėms ir kartoti. Yra treniruočių schema vadinama 4x4 intervalinėmis treniruotėmis, bet kas tai yra?

 

4x4

4x4 paprastai paaiškinama kaip keturi intervalai po keturias minutes, kuriuos kartojate keturis kartus. Ši treniruotė tinka visiems, net ir tiems, kurie yra nauji, bet nori pereiti į aukštesnį treniruočių lygį. 4x4 taip pat yra puiki ištvermės treniruotė, skirta mokyti širdį pumpuoti daugiau kraujo į organizmą.

4x4 yra paprasta atmintinė jūsų intervalams, tačiau ji taip pat gali būti keičiama pagal jūsų motyvaciją ir savijautą, pavyzdžiui, 3x8 arba 5x6. Jei ši intervalinė treniruotė jums nepatinka, yra ir piramidinės intervalinės treniruotės, apie ką tai?

Piramidinės intervalinės treniruotės

Šio tipo intervalinės treniruotės prasideda ir baigiasi tuo pačiu intensyvumu, o tarp jų intensyvumą didina iki viršūnės, tada sumažina iki galo. Pavyzdžiui, prasideda nuo minutės, kuri didinama iki 2, tada 3, 4, 5, o po 5 minučių vėl pradedama mažinti, 4, tada 3, 2 ir galiausiai 1, kur pradėjote. Poilsio laikotarpis turi būti pusė intervalo, taigi, jei atlikote 2 minutes intervalo, poilsio laikotarpis truks 1 minutę.

Sėkmės bėgime.

Tilbake til bloggen