Hvordan komme i gang med trening

Kaip pradėti treniruotes

Ar norėtumėte pradėti sportuoti arba atnaujinti treniruotes po ilgesnio laikotarpio be jų? Ar trūksta teisingos treniruotės motyvacijos, kad galėtumėte pradėti?

Patarimai, kaip pradėti treniruotes

Sportuokite kartu su kitais

Sportuoti kartu su kitais suteikia lengvumo pasiekti treniruotės. Labiau pasitikite, kai turite susitikimą su draugu arba kitais, todėl sunkiau pasiteisinti, kodėl nesportuoti. Taip pat gali būti šiek tiek papildomos motyvacijos ir smagumo, kai turite ką nors, su kuo galėtumėte sportuoti.

Taip pat skaitykite: Sportuoti kartu

Sportuoti kartu

Treniruotės namuose

Sportuojant namuose yra daugiau lankstumo. Kai kuriems gali būti šiek tiek keblu nuvykti į sporto salę, o praėjimas per duris jaučiasi ilgas. Kitiems gali būti nepatogu sportuoti, kai aplink yra daug žmonių. Namų treniruotės gali būti geras variantas, kad įgautumėte sporto rutiną, kuri jums tinka. Norint pasiekti pakankamą treniruotės efektyvumą, nebūtina turėti daug įrangos, galite naudoti vaizduotę ir baldus kaip pagalbą. Taip pat yra keletas įmonių arba asmeninių trenerių, kurie siūlo internetines treniruotes tiek savo svetainėse, tiek „YouTube“, tad galite lengvai sekti treniruotę iš savo svetainės.

Taip pat skaitykite: Treniruotės biure ir namuose

Pamilkite bėgimą

Bėgimas yra viena iš geriausių ir lengviausių treniruočių formų bei nuostabus būdas pagerinti savo fizinę būklę. Jei norite pabėgti nuo kasdienio streso, klausytis muzikos ar podcast’ų žvelgdami į vėją, ar paprasčiausiai mėgautis gamta – tai tobulas treniruotės būdas. Taip pat niekas netrukdo jums derinti tai su draugu ar partneriu – surenkite trumpą bėgimo pasimatymą arba tiesiog padėkite vienas kitam.

Pradėti bėgti nėra sudėtinga užduotis, nes sunkiausia yra tiesiog pradėti. Tam reikia minimalios įrangos, galite pradėti bėgti vos tik išėję pro duris, ir tai nereikalauja sudėtingų dalykų, kaip GPS laikrodžiai, sudėtingi treniruočių planai ar kursai, kaip turėtumėte bėgti.

Norint patikslinti paskutinį punktą, yra keletas dalykų, kuriuos iš tikrųjų turėtumėte turėti bėgimui. Be gerų batų ir tinkamų drabužių, labai svarbu susidaryti planą sau ir galbūt su bėgimo partneriu(-iais). Planas turėtų sustiprinti motyvaciją, įkvėpti ir paskatinti kitai treniruotei!

Pradžioje pakanka tik nusistatyti, kaip dažnai norite skirti laiko bėgimui, o 30 minučių sesija yra puikus pasirinkimas, tačiau vėliau galite pridėti, kiek ir kaip greitai. Taip pat būtų gerai įtraukti įvairias vietas, kur bėgsite. Jei bėgsite savo apylinkėse, pažiūrėkite, ar galite išbėgti į mišką arba rasti taką.

Ir galiausiai, kelkite sau tikslus. Motyvacija dažnai labai susijusi su konkrečiu tikslu. Darykite tai paprastai, bet įsitikinkite, kad jie yra realūs, matuojami ir laiku nustatyti. Kaip minėta anksčiau, 30 minučių yra puikus pradžios taškas. Pasistenkite nusistatyti tikslą, kad nuolat bėgtumėte 30 minučių per tam tikrą laiką.

Susijusios straipsnio apie bėgimą:

Susidarykite treniruočių programą

Treniruotės programa gali būti naudingas įrankis, leidžiantis planuoti treniruotes ir žymėti savo pasiekimus. Tai gali būti ne tik motyvuojanti grįžti prie savo pasiekimų, bet ir padaryti treniruotes įdomesnes. Dažniausiai žmonės jaučiasi saugiau, kai turi planą, ką daryti, ir šią funkciją turi treniruotės dienoraštis. Treniruotės sesiją lengviau atlikti, kai žinote, kas vyks treniruotėje. Trūksta plano gali lemti prastą treniruotę, ypač jei anksčiau nesportavote.

Fiksuokite nuotraukas, kad galėtumėte lengvai pažiūrėti atgal į savo pažangą. Daugeliui gali būti labai motyvuojanti matyti savo pažangą. Rezultatai gali būti labiau matomi, nei manote, todėl gali būti motyvuojanti palyginti nuotraukas po kurio laiko.

Taip pat skaitykite: Geriausi jėgos pratimai visam kūnui

Raskite asmeninį trenerį

Kai kuriems gali būti naudinga turėti asmens trenerį, kad būtų lengviau eiti į treniruotes. Daugeliui tai gali būti daug svarbiau nei treniruotis su draugais. Ši nuolatinė sutartis gali būti lemiama ir tai, kas būtina, kad išlaikytumėte treniruotes. Tai gali būti naudinga tiek kovojant su motyvacija, tiek nepatogiai ko nors treniruojant siekiant norimų rezultatų. Asmeninis treneris gali užtikrinti, kad gautumėte treniruočių programą, pritaikytą jums, ir sumažinti riziką patirti traumų ar pervargimo. Kai kuriems pakanka tik kelių valandų su asmeniniu treneriu, ir tai padeda jiems pradėti treniruotes.

Taip pat skaitykite: Traumų prevencijos treniruotės

Raskite įkvėpimą socialiniuose tinkluose

Socialiniai tinklai suteikia lengvesnį būdą rasti įkvėpimą įvairiems pratimams, kuriuos galite atlikti tiek sporto salėje, tiek namuose. Yra daug influencerių, kurios kuria geras ir išsamias treniruotes, ir dalijasi vaizdo įrašais, kaip atlikti pratimus. Tai gali būti naudingas įrankis, jei nesate tikri, kaip praktiškai atlikti pratimą, arba jei nesiklausiate apie treniruotes. Tai gali padėti jums jaustis patogiau su įranga ar pratimais sporto salėje.

Ps: Išsaugokite vaizdo įrašus, kuriuos norite naudoti, kad galėtumėte lengvai juos rasti!

Mes skelbiame treniruočių sesijas ir patarimus tiek mūsų Instagram, tiek mūsų Youtube kanale.

Pirkite naują treniruočių įrangą

Naujas treniruotės įrangos gali suteikti motyvacijos ir atverti galimybes kitoms treniruotėms, kuriuos galite atlikti tiek namuose, tiek sporto salėje. Vienas treniruotės įrangos tipas, kurį galima naudoti daugelyje pratimų – tai treniruotės juosta. Šios yra puikus papildymas jūsų treniruotėms, nes jos turi tris stiprumo lygius: lengvą, vidutinį ir sunkų. Be to, jas lengva pasiimti su savimi, tad galimybių tikrai yra daug. Patogus treniruotės krepšys jūsų įrangai saugoti galite rasti čia.

Jūsų treniruotėms skirtas įrankis

Taip pat skaitykite: treniruotės pratimai su juosta

Pirkite naujus treniruočių drabužius

Nauji treniruotės drabužiai gali suteikti tikrą motyvacijos impulsą. Jaustis gerai treniruotės metu yra svarbu norint gerai pasirodyti, tačiau taip pat jaustis užtikrintai sporto salėje. Pasirinkite drabužius, kuriuose jaučiatės gerai, ir galite pamatyti mūsų asortimentą čia.

Treniruočių drabužiai ne tik pagerina efektyvumą, bet ir gali tikrai padėti sukurti motyvaciją pradėti treniruotes. Jei jaučiatės gerai ir patogiai, taip pat turite teigiamą mąstymą, kuris padeda investuoti daugiau energijos siekiant savo tikslo. Mes turime viską, ko reikia, kad gautumėte pilną treniruočių aprangą, peržiūrėkite mūsų derančius treniruočių komplektus čia.

Derantis treniruočių komplektas madingame dizaine šiuo metu labai populiarus. Su aukšto liemens leggingais galite dėvėti sportinę liemenėlę kaip viršutinę dalį. Jei pageidaujate kitos viršutinės dalies, garantuotai turime kažką, kas jums patiks. Mūsų leggingai nėra permatomi, yra squatproof ir puikiai laikosi liemenyje, todėl galite jaustis patogiai treniruotės metu.

Taip pat skaitykite: Leggingų gidas - viskas, ką reikia žinoti

Užtikrinkite, kad turėtumėte gerus bėgimo batus

Geri bėgimo batai gali būti lemiami norint maksimalius rezultatus treniruotės metu. Mes sukūrėme bėgimo batus, kurie yra ant tiek gerai vertinami, kaip ir Hoka, atsižvelgiant į amortizaciją. Batai puikiai tinka bėgti tiek ant bėgimo takelio, tiek lauke. Galite rasti Endorphin Rx1 Bėgimo Batus čia! Peržiūrėkite mūsų batus, tinkamus tiek treniruotėms, tiek darbui.

Taip pat skaitykite: Penki ženklai, kad turėtumėte keisti bėgimo batus

Mitas apie treniruotes

Yra daug klaidingos informacijos, ir pasitaiko keistų dalykų, susijusių su treniruotėmis ir sveikata. Gali būti sunku atskirti, kas yra faktas, o kas fiksija. Čia yra kai kurie mitai, kuriuos dažnai girdime apie treniruotes.

Žemesnio intensyvumo treniruotėse sudeginama daugiau riebalų

Šiame mitas gali būti šiek tiek tiesos. Nors intensyvios treniruotės metu sudeginama mažesnė dalis riebalų ir didesnė dalis angliavandenių, bendras sudegintų kalorijų skaičius yra didesnis. Kai organizmas sunaudoja angliavandenius, jis "puola" riebalus. Žemesnio intensyvumo treniruotėse sudeginate didesnę riebalų dalį, tačiau viso sudeginto kalorijų skaičius turėtų būti patvirtintas. Po intensyvios treniruotės šiek tiek padidėja medžiagų apykaita.

Taip pat skaitykite: HIIT treniruotės pradedantiesiems

Yra būdų, kaip mesti svorį treniruojant tam tikras kūno dalis

Tai nebūtinai bus tiesa, kad jūs gausite 'sixpack' atlikdami tik sėdėjimus. Jums reikia treniruoti visą kūną, kad pamatytumėte aiškų efektą. Riebalų sluoksnis aplink pilvą nesumažės vien užsiimant pilvo pratimais. Netaupykite treniruodami tik vieną raumenų grupę, jeigu norite pamatyti matomus rezultatus.

Raumenų skausmas kitą dieną yra geras treniruotės ženklas

Nėra jokių įrodymų, kad raumenys negauna efekto nuo treniruočių, net jei nesijaučiate sužeisti. Todėl nebūtina siekti tikslo būti sužeistam po treniruotės.

Bėgimas sudegina tiek pat kalorijų, kiek ir dviratis

Bėgimas sudegina daugiau kalorijų nei dviratis, jei įvertinsite, kad pastangos ir apkrovimas yra vienodi. Bėgimas reikalauja nuolatinio darbo, o dviračio atveju daroma "pertraukos" laiku. Dviratyje gali būti didesnė pertrauka, kai, pavyzdžiui, važiuojate žemyn į kalną, kur reikalaujama daug mažiau energijos.

Bėgimas reikalauja raumenų darbo tiek apatinei, tiek viršutinei kūno daliai, tačiau dviračiui reikia tik apatinių raumenų. Tai sumažina bendrą energijos sunaudojimą.

Bėgimas sukelia didesnę apkrovą, nes dirbate su savo kūno svoriu. Dviratis padeda sunešti kūno svorį.

Taip pat skaitykite: Patarimai norint gerai bėgti žiemą

Tęsti tempimus po treniruotės, kad išvengtumėte skausmo

Tempimas suteikia didesnį judrumą, kuris padeda gerinti koordinaciją ir padeda išvengti traumų, tačiau nėra jokių įrodymų, kad tempimas padėtų išvengti raumenų skausmo. Raumenų skausmas atsiranda, kai esate naujoje ir neįprastoje apkrovos aplinkoje, ir geriau pradėti lėtai ir palaipsniui didinti įtampą.

Tilbake til bloggen