tips til god vinterløping

Patarimai geram žiemos bėgimui

Artėjant šaltesniems orams, nors daugelis žmonių renkasi sporto salę, o ne treniruotes lauke, vis dar yra dalis žmonių, kurie mieliau bėgioja šviežioje ore. Žiemą tikrai galima bėgioti lauke, tačiau svarbu gerai apsirengti ir turėti gerą sukibimą bėgimo bateliuose. Nepriklausomai nuo to, ar planuojate bėgimo treniruotę, jėgos treniruotę ar kitas veiklas lauke žiemą, tai bus svarbu.

1. Svarbu gerai apsirengti

Jei planuojate treniruotę lauke žiemą, labai svarbu gerai apsirengti. Protinga visuomet galvoti, kad kuo daugiau sluoksnių, tuo geriau, todėl verta turėti plonų, gerų drabužių, kuriuos galite dėvėti vieną ant kito. Tai užtikrina geriausią izoliaciją. Bėgant lauke žiemą, labai svarbu, kad jūsų viršutinė kūno dalis būtų šilta. Čia mes pateikiame trumpą gido sąrašą kai kurių drabužių, kuriuos turėtumėte gauti bėgimo treniruotėms lauke žiemą.

Žieminiai legginsai

Geri bėgimo legginsai yra būtini žiemą. Svarbu pasirinkti legginsus, kurie gerai izoliuoja ir šiek tiek šildo, nors kojoms tenka didžiausia apkrova bėgimo treniruočių metu.

Kai kalbama apie gerus bėgimo legginsus moterims, galime rekomenduoti mūsų Light Thermal Leggings. Šie yra puikūs bėgimo legginsai, skirti bėgimo treniruotėms žiemą. Legginsai turi švelnią vidinę pusę - tai daro juos puikiai tinkančius treniruotėms lauke. Legginsai turi juosmens raištį ir yra aukštai sukirpti, be to, medžiaga yra patvari, universali ir minkšta. Šie legginsai tinka kaip geri žieminiai legginsai moterims mielesniems žiemos dienoms. Taip pat legginsai turi refleksines detales apatiniame srityje, todėl žieminiai legginsai dar labiau funkcionuoja.

Mėlyni legginsai žiemai

Kitas pasirinkimas yra mūsų bėgimo legginsų pasirinkimas, dėvint vilnonius apatinius drabužius po jais.

Sluoksniai: Plona vilnos megztinis ir stilingi legginsai bėgimui žiemą

Gera idėja žiemą bėgti turint kelis sluoksnius. Todėl pirmiausia rekomenduojame ploną vilnos megztinį, kaip bazinį drabužį bėgimo treniruotėms. Mūsų vilnos megztinis ir vilnonės kelnės yra puikus pasirinkimas. Vilkimo rinkinys pagamintas iš švelnios merino vilnos, užtikrinančios aukščiausią komfortą ir šilumą. Tai vilnoniai apatiniai, kurie nesukels niežulio, gerai reguliuoja drėgmę, gerai kvėpuoja ir turi gerą izoliaciją. Taip galėsite gerai sportuoti lauke ir išlaikyti šilumą. Be to, šis plonas vilnos megztinis sukurtas taip, kad nesmirdėtų ar nesusiraukšlėtų, ir laikytųsi patrauklios formos daug ilgiau. 

Bėgimo striukė žiemai

Jei ieškote striukės bėgimo treniruotėms žiemą, yra daug pasirinkimų rinkoje. Protinga rinktis striukę, kuri ne tik išlaiko šilumą ir užtikrina geriausią komfortą bėgimo metu šaltyje, bet taip pat suteikia pakankamai erdvės ir judrumo, kad galėtumėte pasiekti geriausių rezultatų. 

Galime rekomenduoti mūsų Wonder Stretch Jacket. Tai lengva ir stilinga moteriška striukė, kurią galima dėvėti tiek treniruotėje, tiek mieste. Striukė užtikrins jums komfortą ir šilumą, nepriklausomai nuo to, ar ketinate treniruotis šaltuoju oru. Prieš bėgimo treniruotę žiemą protinga apsirengti vilnos megztinį po šia striuke, nes ji pati nebus visiškai šilta.

Galvos juosta ir kepurė bėgimui žiemą

Galvos juosta ir kepurė yra svarbios, kai ketinate bėgti žiemą. Rekomenduojame mūsų Pace Headband ir megztą kepurę. Sportinė galvos juosta gerai absorbuoja prakaitą ir yra labai elastinga. Taip pat puiku, kad ši galvos juosta neslidinės bėgimo metu ir todėl nesukels jums trikdžių, todėl galėsite gerai pasirodyti. Galvos juostą galima naudoti bėgant arba keliaujant į kalnus. 

Vilnonės kojinės bėgimui žiemą

Bėgioti žiemą reikia kojinių, kurios yra funkcionalios ir šiltos. Todėl rekomenduojame mūsų juodas Wool Knit kojines. Vilnonės kojinės yra funkcionalios, minkštos ir šiltos - pagamintos iš aukštos kokybės šiltos Merino vilnos. Medžiaga šiose kojinėse labai gerai kvėpuoja, todėl jos tinka bėgimo treniruotėms. Kojinės taip pat galite dėvėti šaltame ir drėgname kliete, kuris mums įprastas Šiaurėje. Šias kojines taip pat galima rasti ankle-ilgio.

2. Nepamirškite gero sukibimo

Žiemą dažnai yra daug sniego ir ledo, o keliai gali būti slidūs. Jei norite bėgioti lauke, protinga gauti gerus bėgimo batelius žiemai, kurie leistų pridėti nagus ar dykas ant bėgimo batelių. geri žieminiai bėgimo bateliai yra svarbūs, jei ketinate bėgti žiemą. Todėl gali būti protinga gauti gerus bėgimo batelius su nagais, jei ketinate treniruotis ant ledo padengtu keliu žiemą.

Geri bėgimo bateliai moterims

Jei jums reikia gerų bėgimo batelių moterims, kuriuos galite dėvėti bėgimo treniruotėse, rekomenduojame mūsų Endorphin RX1 bėgimo batelius. Bateliai yra kvėpuojantys, turi gerą amortizaciją ir suteikia gerą atramą - tačiau jie netinka naudoti lauke, kai slidžiu ar šlapiu. Todėl labai svarbu gauti brekets ar kitą apsaugą, jei ketinate naudoti šiuos puikius bėgimo batelius lauke žiemą. Tada taip pat labai svarbu išbandyti, kaip bėgti su šiais bateliais su brekets, kad nesukeltumėte sužalojimų. Jei bėgsite purvo taku, šie bėgimo bateliai gali būti geras pasirinkimas. Mūsų Endorphin RX1 bateliai tapo greitai favoritais ir užtikrina gerą bėgimo patirtį, be to, juos galima naudoti ir kitoms treniruotėms.

@

3. Koreguoti intensyvumą pagal temperatūrą

Treniruotės lauke žiemą bus gaivios plaučiams, bet jei temperatūra nukrinta iki -15, reikia būti atsargiems. Šaltas oras gali dirginti plaučius ir pakenkti gleivinėms. Vienas sprendimas būtų sumažinti tempą, jei šalta. Vietoj to, pateikite kelis trumpus pratimus, kad sumažintumėte pulsą ir intensyvumą.

4. Pakeiskite bėgimo batelius slidėmis

Norint padidinti įvairovę, gali būti smagu pakeisti bėgimą slidinėjimu. Tai taip pat puiki galimybė išvesti visą šeimą ar draugų grupę į išvyką, nes tempas yra vidutinis, tai puiki veikla, leidžianti kartu praleisti laiką. Taip jūs treniruositės, tuo pačiu mėgaudamiesi kokybišku laiku su savo artimaisiais. Jei norite patarimų dėl gerų slidinėjimo drabužių, žiūrėkite čia!

5. Kaitinimasis gali užkirsti kelią traumoms

Žiemą padidėja traumų rizika dėl šaltų sąnarių ir sausgyslių, o taip pat pasikeičia paviršius. Dėl šios priežasties svarbu skirti laiko apšilti prieš treniruotę, prieš padidindami greitį. Šaltomis dienomis apšilimą geriau atlikti viduje, kad trukmė būtų 10–20 minučių. Daugiau apie apšilimą skaitykite čia!

Tilbake til bloggen