tips til langtur

Ilgos kelionės patarimai

Vienas didžiausių privalumų, gyvenant šalyje, tokioje kaip Norvegija, yra nuostabi gamta, kuri yra visuose šalies kampeliuose. Nesvarbu, ar norite pasivaikščioti miškais ir laukais, ar užlipti ant aukščiausių viršukalnių, dauguma dalykų yra jūsų pasiekiamybėje ir tik kelių valandų atstumu. Šiame gide mes sudarėme penkis patarimus ilgoms kelionėms - dalykus, apie kuriuos reikia pagalvoti ir į ką atsižvelgti, kai leidžiatės į kelionę įvairiomis teritorijomis ir kraštovaizdžiais.

1. Suplanuokite kelionę

Be abejo, viena protingiausių ir svarbiausių dėžių, kurias reikia atlikti prieš pradedant ilgą kelionę, yra kelionės planavimas. Kur ketinate eiti? Koks jūsų tikslas? Kiek laiko manote, kad užtruksite keliaudami? Ir ar jūs atsižvelgėte į kelią atgal? Ar ketinate naktį praleisti prie tikslo? Šie visi klausimai gali tapti aktualūs ir į juos reikia atsižvelgti planuojant ilgą kelionę.

Geras dalykas būtų sudaryti patikros sąrašą prieš kelionę, kas, jūsų manymu, būtų naudinga turėti: Ar jums reikia žemėlapio ir kompaso? Ką norėtumėte pasiimti valgyti, ir ar turite pakankamai vandens? Kaip kelionės maisto patarimas, verta pagalvoti apie maistą, kuris ilgai nesuges, daiktus, kurie teikia daug energijos ir gerai sotina. Juk jūs leidžiatės į ilgą kelionę, todėl verta pasirūpinti pakankamu baltymų ir angliavandenių kiekiu.

Sekite orų prognozę iš anksto. Norvegijoje dažnai esame priklausomi nuo oro, ir nesvarbu, ar tai minusinės temperatūros ir sniegas, ar tai stiprus lietus, šie dalykai gali būti lemiami faktoriai, turintys didelę įtaką kelionės kokybei, atsižvelgiant į tai, kaip gerai esate pasiruošę.

2. Pasiimkite gerus drabužius

Vienas svarbiausių dalykų yra gerai apsirengti, kai leidžiatės į ilgą kelionę. Patartina turėti gerą žygio striukę, kuri atlaiko orą, kad nebūtumėte trukdomi byrant ir besikeičiančiam orui.

Peržiūrėkite mūsų išsamią drabužių gidą moterims čia!

Žygio drabužiai moterims

Celine lietaus striukė yra striukė gerai kvėpuojanti, lengva judėti ir atlaiko daug vandens. Žygio striukė yra aprūpinta ventiliacijos užtrauktukais po pažastimis, praktiškomis kišenėmis su vandeniui atspariais užtrauktukais ir velcro ant rankovių. Tech striukė pagaminta iš techninės medžiagos, kad užtikrintų maksimalų komfortą ir efektyvumą.

Skaitykite daugiau apie geriausias žygio striukes moterims čia!

Taip pat visada naudinga turėti geras žygio kelnes. Lauko kelnės yra lauko kelnės, kurios yra tvirtas pasirinkimas su geru tamprumu ir aukštu liemeniu. Lauko kelnės yra elastingos ir labai tvirtos, tuo pačiu jos jaučiasi lengvos. Everest šiluminės kelnės yra slim fit pasirinkimas, kuris yra tiek vėjo, tiek vandeniui atsparus. Medžiaga yra šiluma, kvėpuojanti ir tvirta. Žygio kelnės turi velcro aplink liemenį, kad būtų galima reguliuoti tinkamą dydį.

Peržiūrėkite geriausias žygio kelnes moterims čia!

3. Pasiimkite reikiamą įrangą: Žygio įrangos patarimai

Be to, kad reikia gerai apsirengti ilgai kelionei, taip pat verta pasirūpinti gera įranga. Šiltos pirštinės yra būtinos šaltomis kelionėmis. Mūsų Pace žiemos pirštinės geriausiai tinka slidinėjimui, tačiau gali būti naudojamos kaip įprastos pirštinės ilgoje kelionėje.

4. Rūpinkitės kelionės draugu

Jei keliaujate su šunimi, svarbu jį gerai apsirengti ir rūpintis juo tiek pat, kiek ir savimi. Tai reiškia, kad turėtumėte pasiimti pakankamai maisto, vandens ir įrangos, kurios jūsų šuniui reikia. Jei jums šalta, jiems tikriausiai irgi šalta.

5. Nepamirškite gero nusiteikimo

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas - keliaujant reikia turėti gerą nuotaiką. Gerai nuteikta kelionė yra tokia pat svarbi kaip ir gera įranga!

Tilbake til bloggen