trening på kontoret og hjemme

Mokymai biure ir namuose

Atėjo ruduo, greitai žiema, ir dauguma grįžta į savo "įprastą" kasdienybę su darbu, mokykla, laisvalaikio veikla, socialiniu gyvenimu ir treniruotėmis. Daugelis žmonių patiria sunkumų reguliariai sportuoti dėl laiko trūkumo ar kitų dalykų, kurie atsiranda. Todėl gali būti išmintinga idėja derinti darbo ir namų gyvenimą su treniruote - taip galima gauti šiek tiek veiklos kiekvieną dieną, jei neturite laiko skirti tam daugiau, kas yra nepaprastai svarbu gerai sveikatai.

Ilgų sėdėjimo dienų metu tai gali paveikti jūsų laikyseną, todėl mes parengėme keletą paprastų pratimų, kurie padeda išvengti blogos laikysenos.

Svarbu kiekvieną dieną pasimankštinti

Neįtikėtinai svarbu kiekvieną dieną šiek tiek pasimankštinti. Rekomenduojama mažiausiai 30 minučių veiklos kiekvieną dieną - o pusvalandis iš esmės yra gana pasiekiamas laiko intervalas, per kurį galima pasimankštinti. Tuos trisdešimt minučių lengvai galima gauti darbo dienos metu biure (kai nebūna itin daug darbo užduočių ir susitikimų) arba namuose. Čia mes sukūrėme gaires treniruotėms biure ir namuose su paprastais patarimais ir pratimais, kuriuos galite atlikti nesinaudodami daugeliu įrangos.

pilki treniruočių legginsai ir moteris

Kodėl treniruotis biure?

Biure dažniausiai sėdime labai ilgą laiką. Darbo dienos gali būti įvairios, nesvarbu, ar jos jaučiasi sunkios ar lengvos, gali būti daug arba mažai darbo ir gali būti, kad neturime laiko galvoti apie nieką kitą, išskyrus tai, ką darome darbe. Dėl sveikatos priežasčių nuolatinė sėdėjimo pozicija ir judėjimo stoka nėra gerai, be to, esame apkrauti darbo užduotimis. Todėl svajoti kiekvieną dieną dėl treniruotės biure yra svarbu.

treniruotės biure

Be to, užsiėmimas sėdint per ilgai gali sukelti traumų ar raumenų bei sąnarių skausmą. Todėl treniruotės biure yra tai, ką turėtume daryti ir lengvai galime pasiekti. Mes parengėme gaires, kokie pratimai gali būti vykdomi traumų prevencijai, peržiūrėkite čia.

Naudinga investuoti į gerus sportinius batelius su gera amortizacija, jei norite išvengti raumenų ir sąnarių problemų dėl per didelio laiko biure. Gerų moterų sportinių batelių, kurie suteikia gerą palaikymą, pavyzdys yra Endorphin RX1 sportiniai bateliai: 

Balti sportiniai bateliai su gera amortizacijaJuodi ir balti sportiniai bateliai
Gerai, kad šie sportiniai bateliai suteikia gerą amortizaciją, todėl išvengsite raumenų traumų ar skausmo kūne po ilgo sėdėjimo ar sėdėjimo vienoje pozicijoje. Jie puikiai kvėpuoja ir turi masyvų pado, todėl yra labai patogūs ir suteikia gerą judrumą. Taigi šie sportiniai bateliai moterims yra puikūs naudoti darbe, jei reikia naujų patogių batų, ir jei taip pat ketinate skirti laiko treniruotėms darbo dieną, kas yra svarbu, kad jaustumėtės gerai.
geriausi sportiniai bateliai moterims

Patarimai treniruotėms biure

Pirmiausia svarbu "paruošti" kūną>; tai galima padaryti, pavyzdžiui, pamankštinant raumenis, truputį ištempti. Jei turite svorių biure, tai puiku, tačiau nesitiki, kad turėtumėte prisinešti didelį kiekį treniruočių įrangos į darbo vietą. Su svoriais galite lengvai daryti šiek tiek jėgos treniruotės sėdėdami biuro kėdėje arba jei stovite. Jei neturite jokių svorių ar hantelių, galite naudoti sunkesnes knygas ar biuro įrangą, kuri suteikia svorį. Čia galite atlikti įvairius pratimus, galite arba vaikščioti su svoriais, arba daryti įvairius kilpimus ar pritūpimus. Mes sukūrėme gaires apie įvairius jėgos pratimus: Geriausi jėgos pratimai visam kūnui. 

geriausi treniruokliai treniruotėms

Kodėl treniruotis namuose

Naudinga rasti paprastus pratimus, kurie nereikalauja daugelio, nes vis dėlto esate biure ir turite apribojimų laiko ir vietos atžvilgiu. Koncentruokite dėmesį į paprastas raumenų grupes ir raskite gerus ir paprastus tempimo pratimus.

Čia galite perskaityti kodėl svarbu atlikti tempimo pratimus po treniruotės.

tempimas po treniruotės

Jogos pratimai namuose - Pradedančiųjų vadovas.

geriausi jogos pratimai namų treniruotėms

Patartina įsigyti gerų jogos drabužių, kurie padeda jums geriau dirbti, o tuo pačiu yra patogūs dėvėti. Puiku, kad jogos drabužiai yra skirti treniruotėms, tačiau juos taip pat galima dėvėti kaip įprastus drabužius namuose. Pasitikrinkite mūsų gidą dėl geriausių jogos drabužių moterims čia. 

Didžiausias mėgstamiausias yra treniruotės rinkinys Softy Leggings ir Softy Sports Bra kaip jogos drabužiai moterims

Ribed ir be siūlių treniruočių drabužiai yra didžiausias mėgstamiausias ir suteikia gerą, kvėpuojančią judėjimo laisvę. Sužinokite daugiau apie geriausius jogos drabužius moterims čia

Patarimai treniruotėms namuose

Be to, namuose galima naudoti svorius arba hantelius, jei turite, ir atlikti įvairius jėgos pratimus. Štai keletas pavyzdžių: sumo kėlimas, pritūpimai, pilvo ir nugaros pratimai. Galite naudoti treniruočių juostas namuose ar biure, čia galite rasti elastingiausias ir patvaresnes treniruoklių juostas čia:

Mes taip pat parengėme gaires pratimas, kurias galima atlikti su treniruoklių juostomis, kas yra labai praktiška namuose: Treniruočių juostų pratimai. 

Jei neturite svorių ar hantelių ir turite vaikų, galite pakelti savo vaikus, tai yra linksma veikla, kurios vaikai taip pat laiko smagiu užsiėmimu, ir norės dalyvauti. Štai metu praleidžiate laiką su vaikais, tuo pačiu atlikdami šiek tiek treniruotės - laiminga situacija ir aiškus privalumas treniruotis namuose. 

Raktinis žodis yra paprasti, pagrindiniai pratimai. Treniruočių namuose neturėtų būti streso ar didelio krūvio. Pasirinkite, ką turite, ir naudokite tai savo naudai! Būkite kūrybingi ir judėkite, tai yra svarbiausia. 

pilnas treniruočių rinkinys moterims

Konsultacijos iš fizioterapeuto

Keletas pastabų iš profesionalo, kurios gali padėti sumažinti sužeidimų riziką, susijusią su namų biuro veikla arba dienomis, kai sėdima ilgai.

Bendri patarimai

  • Įvairinkite sėdėjimo poziciją.
  • Turėkite paramą apatinėms rankoms.
  • Dažnai darykite pertraukas darbo dienos metu.
  • Turėkite aiškią ribą tarp darbo laiko ir laisvalaikio.

Patarimai dėl sėdėjimo pozicijos

  • Sėdėkite kėdėje, kur jūsų kojos remiasi ant grindų.
  • Dauguma šlaunų turėtų būti ant kėdės sėdynės.
  • Kėdės sėdynė gali būti aukštesnė gale nei priekyje, bet ne atvirkščiai.
  • Apie delno atstumą tarp kelio ir kėdės sėdynės rekomenduojama, kad sumažintumėte patinimo riziką dienos pabaigoje.

Tilbake til bloggen