Hvilken treningsform passer best for meg? sirkeltrening, styrketrening, HIIT og intervall

Kokia treniruotė man labiausiai tinka?

Kaip pasirinkti, kai yra tiek daug pasirinkimų?

Jei pasirenkate treniruotis vienas arba su kitais, treniruotė yra puikus būdas fizinės ir psichinės sveikatos naudoms gauti. Treniruotės niekam nediskriminuoja ir gali vykti kur nors, kur tik norite. Nepriklausomai nuo amžiaus ir formos - yra treniruočių tipas, tinkantis visiems.

Apskritimo treniruotė

Apskritimo treniruotė yra treniruočių forma, kuri remiasi efektyvumu. Jūs sudarote įvairius pratimus, kurie paprastai remiasi jėgos treniruotėmis. Skirtumas tarp įprastinės jėgos treniruotės ir apskritimo treniruotės yra tas, kad po to, kai praeinate visus pratimus apskrityje, jūs darote pertrauką.

Ši treniruočių forma paprastai yra labai intensyvi ir suteikia daug naudos. Treniruotė yra laiko efektyvi, nes jūs užbaigiate daugiau pratimų per trumpą laiką. Tai taip pat gali būti teigiamai paveikti jūsų ištvermę, jei pasirinksite pratimus, aktyvuojančius dideles raumenų grupes ir didinančius pulsą.

Tai yra treniruočių forma, kuri lengvai gali būti priderinta prie kiekvieno poreikių, ir puikiai tinka tiems, kurie turi nedaug laiko.

batai apskritimo treniruoteiPilnos scrunch leggings apskritimo treniruotei

Jėgos treniruotė

Jėgos treniruotė yra viena iš labiausiai paplitusių treniruočių formų ir kažkas, kas naudingas visiems. Kaip minėjome anksčiau apie skirtumą tarp apskritimo treniruotės ir jėgos treniruotės, po kiekvieno pratimo čia darysite pertrauką. Jūs norėsite skirti daugiau laiko, kad užbaigtumėte visą sesiją, nes naudosite sunkesnius svorius ir turėsite būti atidesni, kad tai padarytumėte teisingai.

Kaip ir daugelyje treniruočių formų, jėgos treniruotės suteikia daug sveikatos naudos praktiškai visai kūnai.

Jėgos treniruotėje dažnai reikia laikytis pažymėto plano, kad nebūtų pervarginta kūno. Pasirinkti skirtingi programai dažnai issiskiria nuo 2 iki 5 dienų per savaitę. Jei norite perskaityti daugiau apie jėgos treniruotę, galite peržvelgti mūsų straipsnį apie geriausius jėgos pratimus visam kūnui.

Kad galėtumėte laikytis jų be kliūčių, būtų geriausia, jei kiekvienas turėtų aiškų vaizdą, kiek laiko gali tam skirti. Taip, kad viskas netaptų stresu jūsų gyvenime.

Intervulinė ir HIIT treniruotė

Intervulinė treniruotė ir HIIT yra dvi treniruočių formos, kurios remiasi intensyvumo keitimu treniruotės metu.

Į intervulinę treniruotę įeina intensyvumo svyravimas tarp žemos ir vidutinės, leidžiantis didesnę variaciją ir, tikriausiai, tinka tiems, kurie nori skirti daugiau laiko treniruotei ir turi didesnį treniruočių kiekį.

HIIT atveju, ir kad jis būtų laikomas HIIT, turite būti maksimaliame intensyvume, kai intensyvumas keičiasi. Tai turėtų būti 85–100 procentų jūsų maksimalaus pulso.

Mėlynos pieštos leggingsBalti marškiniai apskritimo treniruotei

Du ankstesnių treniruočių formų pavyzdžiai gali būti lyginami su šiais, kur HIIT tinka tiems, kurie gyvena skubiau ir nori greitai užbaigti treniruotę, o intervulinė treniruotė tinka tiems, kurie nori pasiskirti daugiau laiko atlikti pratimus.

Vis dėlto, abi treniruočių formos yra reikalaujančios, ir jei norite apie jas sužinoti daugiau, galite peržiūrėti straipsnius, pateiktus žemiau.

Tai kuri treniruočių forma jums labiausiai tinka?

Štai keturi klausimai, kurie padės jums išsirinkti tinkamą treniruočių formą. Bet atminkite, kad niekas negali jus sulaikyti nuo daugybės skirtingų treniruočių formų, kurias galite išbandyti, ir ta, kurios neatrodė tinkama, gali būti tinkama.

Koks yra treniruočių tikslas?

Ką norite pasiekti treniruotėse. Įprasti tikslai gali būti: tapti stipresniu? Lankstesniu? Geresnė ištvermė ar numesti svorio? Reabilitacija ar tiesiog geras miegas?

Ką norite pasiekti treniruotėse?

Tai gali būti, kad norite pasiekti kažką, kas padės užpildyti jūsų neužimtus laikus, tik būti labiau judriu arba tiesiog daugiau išeiti į lauką. Dažnai pasitaiko, kad turite smagiai, kai randate tinkamą treniruočių formą.

Ką nekenčiate?

Pagalvokite apie dalykus, kurių tikrai nenorite daryti, arba kurių negalite daryti. Jei ką nors sugalvosite, tai tiesiog pašalinkite šią treniruočių formą. Atminkite, kad kartais turite stumti savo ribas, jei tai tik yra dalykas, su kuriuo nesijaučiate patogiai.

Kur norite treniruotis?

Pagalvokite apie vietas, kuriose galėtumėte atlikti šias treniruočių formas, kur jums būtų patogiausia jas atlikti? Dažnai treniruotėms jums nereikia įrangos, ypač jei esate pradedantysis.

Pagrindinės vietos, kur galite treniruotis, yra:

  • Treniruoklių salė turi privalumus, nes turite daug įrangos, kuria galite pasinaudoti, ir tai leidžia didesnę variaciją ir galimybes.
  • Namie turite privalumų, nes galite treniruotis, kai tik norite.
  • Lauke, dažnai galite jausti keletą trūkumų, nes turite laikytis oro sąlygų, tačiau tai puiku, jei reikia šiek tiek šviežio oro ir vėjo į plaukus.

Peržvelkite straipsnius žemiau, kaip galite treniruotis parke ir namuose.

Norite treniruotis vienas ar su kitais?

Kai kurie žmonės gali motyvuoti save, palaikyti motyvaciją ir mėgsta treniruotis vieni. Kiti galbūt mano, kad jiems yra smagiau ir lengviau išlaikyti motyvaciją, kai jie treniruojasi arba ką nors daro su kitais.

Jei patenkate į antrąją kategoriją, galite pasiimti draugą, pasirinkti grupinę treniruotę arba galbūt priversti savo partnerį dalyvauti. Peržvelkite straipsnį žemiau, kuris paaiškina, kaip galite treniruotis su kitais ir kokius pratimus galite atlikti.

Peržvelkite mūsų aktualius straipsnius žemiau

Tilbake til bloggen